728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καταγγελίες για αδυναμία πρόσβασης σε παραλίες



Πριν καλά καλά ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, εκφράζονται έντονα παράπονα από πολίτες σχετικά με την μη ελεύθερη πρόσβαση τους σε παραλίες της περιοχής. Παράπονα τα οποία έφτασαν στον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος προχώρησε στην άμεση επιστολή σχετικού εγγράφου.

Το έγγραφο έχει ως αποδέκτες τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Πάργας, Πρέβεζας και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, και σε αυτό επισημαίνεται με έμφαση η υποχρέωση που έχουν να μην προχωρούν σε καθολική μίσθωση των παραλιών ή σε περίφραξή τους.

Οι παραθαλάσσιοι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο αγαθό, τονίζεται στο έγγραφο.

Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές.

«Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού" καταλήγει ο Συμπαραστάτης.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/44677-2017-06-09-12-35-03.html
Καταγγελίες για αδυναμία πρόσβασης σε παραλίες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5 Πριν καλά καλά ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, εκφράζονται έντονα παράπονα από πολίτες σχετικά με την μη ελεύθερη πρόσβαση τους σε παραλίες...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: