728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στέγες Ζωής… Ο πρώτος οικισμός για άτομα με αναπηρία



Ένα όραμα πολλών ετών πήρε σάρκα και οστά. Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στέγες ζωής, έγιναν γεγονός ύστερα από την συνεργασία της ΕΛΕΠΑΠ με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής θα γίνει στις 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στη Νεοκαισάρεια.

Οι στέγες φέρουν το όνομα «Ελπίδα Ζωής» και θα λειτουργήσουν μέσω προγραμματικής σύμβασης της ΕΛΕΠΑΠ με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέσα από την συνεργασία που αναπτύχθηκε και με κοινοτικά κονδύλια, κατασκευάστηκαν επτά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - ΣΥΔ για ενήλικα ανάπηρα άτομα. Ενα στολίδι για την Ήπειρο και την κοινωνία μας.

Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο οικισμό στην Ελλάδα, όπου θα ζουν 35 άτομα με αναπηρία, ο καθένας στο δικό του δωμάτιο, με τη στήριξη 25 ατόμων ως εξειδικευμένο προσωπικό.

Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει επτά ισόγειες κατοικίες, ανεξάρτητες μεταξύ τους, και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την υποστηριζόμενη διαβίωση. Περιλαμβάνει, επίσης, γυμναστήριο, ιατρείο, θεραπευτήρια, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης ενώ ανάλογα διαμορφώνεται και ο περιβάλλον χώρος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, της τελετής παράδοσης, στις 11:00 π.μ., θα γίνει αγιασμός και θα ακολουθήσουν στις 11:15 π.μ. χαιρετισμοί. Στις 11:30 π.μ., θα μιλήσει η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στους χώρους των ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής».


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/44535-2017-05-31-10-50-22.html
Στέγες Ζωής… Ο πρώτος οικισμός για άτομα με αναπηρία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017 Rating: 5 Ένα όραμα πολλών ετών πήρε σάρκα και οστά. Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στέγες ζωής, έγιναν γεγονός ύστερα από την συνεργασία της...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: