728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο "θαλασσόλυκος" της Frontex περιπολεί στο Ιόνιο



Ο «θαλασσόλυκος» της FRONTEX βγήκε στο Ιόνιο. Το φινλανδικό περιπολικό «Merikarhu» (θαλασσόλυκος στα φινλανδικά) είναι το πρώτο πλοίο που επανδρώθηκε με πολυεθνικό πλήρωμα, στο πλαίσιο της νέας μορφής της FRONTEX ως Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Εδώ και λίγες μέρες περιπολεί στο Ιόνιο με 31μελές πλήρωμα λιμενικών από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Ρουμανία, έχοντας ως αποστολή τη φύλαξη των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, τον έλεγχο των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών μέσω των θαλάσσιων δρόμων της Μεσογείου, την ενίσχυση της ικανότητας έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, την αποτροπή μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ιταλία κ.ά.

Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και για διάφορες άλλες υπηρεσίες της Ακτοφυλακής, όπως η επιτήρηση των κανόνων αλιείας, ο έλεγχος της ρύπανσης και η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και άλλων μορφών διασυνοριακού εγκλήματος.

Η επιχείρηση προβλέπεται σε πρώτη φάση να έχει διάρκεια έξι μηνών, με ισχυρή την πιθανότητα παράτασης μετά τη λήξη της, ανάλογα με την αξιολόγηση των συνθηκών, ενώ το πολυεθνικό πλήρωμα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανανεώνεται ανά τρεις εβδομάδες, δέχτηκε ειδική εκπαίδευση στη Βαλτική Θάλασσα.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/43930-frontex-ionio.html
Ο "θαλασσόλυκος" της Frontex περιπολεί στο Ιόνιο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017 Rating: 5 Ο «θαλασσόλυκος» της FRONTEX βγήκε στο Ιόνιο. Το φινλανδικό περιπολικό «Merikarhu» (θαλασσόλυκος στα φινλανδικά) είναι το πρώτο πλοίο που...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: