728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάργα, η πολύχρωμη πόλη που θυμίζει νησί

Οι δαντελωτές ακτές της και το γραφικό νησάκι της Παναγιάς - Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

Αμφιθεατρικά χτισμένη στις παρυφές ενετικού κάστρου με τα σπίτια να φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, η όμορφη Πάργα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ηπείρου. Συνδυάζοντας την ομορφιά του τοπίου, το ξεχωριστό «χρώμα» της Δυτικής Ελλάδας αλλά και την ηπειρώτικη ατμόσφαιρα που συναντά τα νερά του Ιονίου, η πόλη προσκαλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Από το λιμάνι με τα πολύχρωμα κτίρια, γραφικά σοκάκια και σκαλοπάτια ανηφορίζουν προς τον λόφο με το κάστρο, ανάμεσα σε όμορφα σπίτια με ξύλινους εξώστες, σύμφωνα με την ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική. Φτάνοντας στην τοξωτή πύλη ο επισκέπτης αντικρίζει το οχύρωμα που κάποτε ήταν ζωτικό για την επιβίωση της πόλης. Το φρούριο ήταν κάποτε απόρθητο, όπως φαίνεται κι από τους διαδρόμους, τα πολυβολεία, τους προμαχώνες και τα οχυρά, που αποτυπώνουν το πλήρες σχέδιο άμυνας του κτίσματος.

Η Πάργα φημίζεται για τις παραλίες της- Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι, Βάλτος, Σαρακήνικο, Λίχνος και Αϊ Γιαννάκης, μεταξύ άλλων- οι οποίες την αναδεικνύουν σε αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού.

Η «πινελιά» που προσθέτει κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό στην πόλη είναι το γραφικό Νησί της Παναγιάς, ακριβώς απέναντι. Σαν βγαλμένο από καρτ ποστάλ, το νησάκι φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας αλλά και κάστρο που κατασκευάστηκε από Γάλλους και δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του.

Μετά την περιήγησή σας στην πόλη αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και το Νεκρομαντείο του, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας.














πηγη: http://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro/2666994/parga-i-polichromi-poli-pou-thimizi-nisi
Πάργα, η πολύχρωμη πόλη που θυμίζει νησί Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Απριλίου 25, 2017 Rating: 5 Οι δαντελωτές ακτές της και το γραφικό νησάκι της Παναγιάς - Δείτε τις φωτογραφίες     Αμφιθεατρικά χτισμένη στις παρυφές ενετικού ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: