728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έφτασε ο Κόμπος στο χτένι στην Πάργα για το Κέντρο ΥγείαςΈφτασε ο Κόμπος στο Χτένι μετά τον τραυματισμό του 8χρονου ποδηλάτη ο οποίος είχε την κακοτυχία να τραυματιστεί ημέρα που το Κέντρο Υγείας Πάργας δεν εφημέρευε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν λειτουργούσε ...
Έτσι μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων κάνοντας τους κατοίκους να βγουν από τα ρούχα τους για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον πιο τουριστικό Δήμο της Ηπείρου, το Δήμο Πάργας!

Η αλήθεια είναι πως το περιστατικό με τον 8χρονο δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια η κατάσταση με την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και επίσης βάζει σε κίνδυνο ένα τουριστικό μύθο που με τόσο κόπο η Πάργα χτίζει εδώ και δεκαετίες.

Οι κάτοικοι πλέον αρχίζουν να αντιδρούν και μαζεύουν υπογραφές για να διεκδικήσουν το αυτονόητο που δεν είναι τίποτα άλλο από το δικαίωμα στην υγεία.

Διαβάστε το κείμενο που συνοδεύει τις υπογραφές:


«Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης γίναμε θεατές της σταδιακής κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Ένας από τους βασικότερους πυλώνες του είναι η υπεράσπιση της υγείας των πολιτών μέσα από τα εκάστοτε συστήματα και τις εκάστοτε δομές. Μην εξετάζοντάς εδώ, το πόσο καλά ή όχι οργανώθηκαν στην Ελλάδα, στεκόμαστε στο γεγονός ότι υπήρξαν. Υπήρξαν και στήριξαν, μέσω των Κέντρων Υγείας, τις μικρότερες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Όμως κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας εδώ και αρκετούς μήνες δεν λειτουργεί πλέον καθημερινά επί εικοσιτετράωρης βάσης. Μέρα παρά μέρα κλείνει το μεσημέρι ,σαν να πρόκειται για ένα οπουδήποτε κατάστημα , αφήνοντας την πόλη αλλά και τα τριγύρω χωριά εντελώς ακάλυπτα . Γίναμε θεατές ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών, να κείτονται στο δρόμο για ώρες χωρίς γιατρό, περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Βάζοντας μας μέσα στην κρεατομηχανή των περικοπών για χάρη των μνημονίων, μερικά πολύ βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ιδιαιτερότητα της δικής μας περιοχής ξεχάστηκαν εντελώς.

Η πόλη της Πάργας εδώ και χρόνια αποτελεί προορισμό για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Φέτος αποτέλεσε τον πέμπτο καλύτερο προορισμό στην Ελλάδα καθώς διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή. Περνούν αλλά και φιλοξενούνται τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες τουρίστες σε καθημερινή βάση για τέσσερις και πέντε μήνες. Καθώς ο πλούτος που παράγεται από το τουριστικό προϊόν είναι μεγάλος οι κάτοικοι παραμένουν στον τόπο τους και οι νέοι ως επί το πλείστον επιστρέφουν μετά τις σπουδές τους. Τα ποσοστά μετανάστευσης των νέων μας είναι από τα πιο χαμηλά και η ανεργία κατά την τουριστική σεζόν ανύπαρκτη.

Απευθυνόμενοι στην 6ης Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και στον υπουργό, τους διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί. Συμβάλουμε σημαντικά στα έσοδα της χώρας και προσφέρουμε δουλειά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε διατεθειμένοι και ενωμένοι σε περίπτωση, που χρειασθεί, να προβάλλουμε τη σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παρακμή της λειτουργίας των Μονάδων μας και γενικότερα της περιοχής μας.

Αρκετά ανεχθήκαμε…

πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν εξευτελιστούμε ως τουριστικός προορισμός,

ΖΗΤΑΜΕ:

• Άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος με στελέχωση από ιατρικό προσωπικό επί εικοσιτετράωρης βάσης.

• Μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου και

• Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείου του δήμου για την άμεση επέμβαση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες οπού η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση.»πηγη: http://www.mypreveza.gr/2016/10/eftase-o-kompos-sto-xteni-stin-parga-gia-to-kentro-ygeias.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Έφτασε ο Κόμπος στο χτένι στην Πάργα για το Κέντρο Υγείας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5 Έφτασε ο Κόμπος στο Χτένι μετά τον τραυματισμό του 8χρονου ποδηλάτη ο οποίος είχε την κακοτυχία να τραυματιστεί ημέρα που το Κέντρο Υγεία...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: