728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο 56χρονος... Οι κίνδυνοι στο κυνήγι του αγριόχοιρου



Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων διώκεται ο 56χρονος, ο οποίος κατά την διάρκεια κυνηγιού πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 31χρονο.

Το δυστύχημα, στην αρχή ουσιαστικά της κυνηγετικής περιόδου, έγινε στη Στρατίνιστα Πωγωνίου και έρχεται να αναδείξει με δραματικό τρόπο τους κυνδίνους στο κυνήγι του αγριόχοιρου.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, στην περιοχή μας, όπου κυνηγός χάνει τη ζωή του από τα πυρά άλλου κυνηγού, ενώ τείνουν να γίνουν πολύ συχνοί οι τραυματισμοί κυνηγών από θηράματα.

Το κυνήγι του αγριογούρουνου, δεν είναι απλό, ούτε εύκολο... Εγκυμονεί κινδύνους, οι οποίοι γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες από τους οποίους διέπεται.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των θηραμάτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα στο Νομό Ιωαννίνων. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των κυνηγών, καθώς πιστεύουν ότι πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση.

Συχνά στις "γουρουνοπαρέες" υπάρχουν κυνηγοί χωρίς καμία εμπειρία αλλά και χωρίς ενημέρωση για τους κανόνες που διέπεται μια τέτοια δραστηριότητα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον χώρο των κυνηγών τονίζουν πως ο βασικότερος και αναμφισβήτητα σπουδαιότερος λόγος που περικλείει πολλά δυσάρεστα επακόλουθα, είναι η παντελής έλλειψη εκπαίδευσης του Έλληνα κυνηγού τόσο σε ότι αφορά την απόκτηση άδειας θήρας, όσο και για την απόκτηση άδειας κατοχής όπλου.

Η ευθύνη της πολιτείας αφενός και των κυνηγετικών συλλόγων αφετέρου δεν είναι μικρή...

Και η μεν και οι δε, προτιμούν να στήνουν καβγάδες για τα όρια των κυνηγετικών περιοχών και την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, παρά να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους κυνηγούς ώστε να μάθουν να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους φίλους τους.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/41035-gia-antropoktonia-o-56xronos-oi-kindinoi-sto-kinigi-tou-agrioxoirou.html#.WBbyx4MTHiI.facebook
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο 56χρονος... Οι κίνδυνοι στο κυνήγι του αγριόχοιρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016 Rating: 5 Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων διώκεται ο 56χρονος, ο οποίος κατά την διάρκεια κυνηγιού πυροβόλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: