728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απίστευτο… Έμειναν χωρίς πτυχία, άφαντη η διευθύντρια



Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου. Πάνω από 15 φοιτητές, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, αδυνατούν να πάρουν το πτυχίο, γιατί η αναπληρώτρια διευθύντρια έχει... εξαφανιστεί.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές από τις αρχές Ιουλίου επιχειρούν να τηνβρουν αλλά κατά διαστήματα τους προβάλλονται διάφορες και διαφορετικές δικαιολογίες.

Μεταξύ των άλλων επικαλείται ως αιτιολογία το γεγονός ότι οι καθηγητές που ανέλαβαν τις πτυχιακές εργασίες των 15 τελειόφοιτων είναι «εργαστηριακοί» (δηλαδή κατώτερης βαθμίδας), ενώ βάσει του νόμου 3450/2006 (αρ.9, παρ. 2) θα έπρεπε να είναι «επιστημονικοί».

Ωστόσο, αφ' ενός μεν το πρόβλημα αυτό οφείλεται στην υποστελέχωση της ακαδημίας λόγω της οικονομικής κρίσης και άλλων προβλημάτων, αφ' ετέρου συνιστά ζήτημα που δεν θα έπρεπε να μετακυλύεται στους φοιτητές. Οι οποίοι, μάλιστα, εξαιτίας της καθυστέρησης στην τελική κρίση των πτυχιακών τους εργασιών και την αποφοίτησή τους, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν σαν «αναξιόπιστοι» κατά την ορολογία του κλάδου και να τεθούν οριστικά εκτός του επαγγέλματος για το οποίο σπούδαζαν επί τέσσερα χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις αντικειμενικές ελλείψεις σε επιστημονικό διδακτικό προσωπικό της συγκεκριμένης σχολής, το υπουργείο Ναυτιλίας έχει στείλει σήμα στις 06/11/2015, ορίζοντας ότι θα πρέπει να αναλάβουν πτυχιακές εργασίες και καθηγητές κατώτερων βαθμίδων και όχι μόνο οι «επιστημονικοί», δηλαδή οι μόνιμοι πλοίαρχοι. Παρόλ' αυτά, η αναπληρώτρια διευθύντρια δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο έγγραφο και αρνείται να συμμορφωθεί στην εντολή του υπουργείου.

Οι σπουδαστές έχουν απευθυνθεί ακόμη και στον εισαγγελέα Πρεβέζης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αναπληρώτρια διευθύντρια της ΑΕΝ. Και πάλι, όμως το ζήτημα δεν λύθηκε. Παράλληλα, έχει κινηθεί διαδικασία από τον διοικητή της σχολής προκειμένου η διευθύνουσα να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ναυτιλίας. Παρόλον ότι έχουν ήδη κατατεθεί τρεις αναφορές εις βάρος της, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με την διευθύνουσα, οπότε οι 15 φοιτητές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα εσωτερικά προβλήματα της σχολής και άνευ πτυχίου.

Τα προβλήματα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 υπήρχαν αναφορές ότι σε μια σχολή πλοιάρχων δεν έχει απομείνει πλέον ούτε ένας καθηγητής με βαθμό πλοιάρχου, καθώς είχε παραιτηθεί και ο τελευταίος εναπομείνας. Οι σπουδαστές παραπονούνται για πλήθος προβλημάτων που καθιστούν την φοίτησή τους στην ΑΕΝ Ηπείρου εξαιρετικά δυσχερή, αυτό όμως που οδηγεί σε απελπισία είναι το τρέχον ζήτημα, με την άρνηση της διευθύντριας να προωθήσει την αποφοίτησή τους.

Οι 15 τελειόφοιτοι αγωνιούν, διότι η καθυστέρηση συνεπάγεται περαιτέρω δυσκολίες και κυρίως την απώλεια του δικαιώματος να προσληφθούν σαν ανθυποπλοίαρχοι και να συγκεντρώσουν ώρες θαλάσσιας υπηρεσίας, κάτι θεμελιώδες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και ανέλιξη.




πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/39720-2016-08-17-08-43-39.html
Απίστευτο… Έμειναν χωρίς πτυχία, άφαντη η διευθύντρια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2016 Rating: 5 Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου. Πάνω από 15 φοιτητές, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, αδυν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: