728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Μαθητές του Γυμνασίου Ζωσιμαίας παρέδωσαν… μάθημα Ρομποτικής




Όταν η εκπαίδευση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργούν με βάση καινοτόμες πρακτικές, τότε τα παιδιά και τις δεξιότητές τους αναπτύσσουν και μαθαίνουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά και να λειτουργούν επικοινωνιακά!Αυτό απέδειξαν πρόσφατα μαθητές της Β’ Τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, οι οποίοι συμμετείχαν ανά ομάδες και διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου που διεξήχθη στην Αθήνα.

Σε δύο κατηγορίες
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WRO Hellas). Το κεντρικό θέμα του «Ταξίδι στην Αρχαιότητα: αυτόματες μηχανές στην Αρχαία Ελλάδα» εστίαζε στη διαθεματικότητα, την οποία η ομάδα του...
Γυμνασίου Ζωσιμαίας επιχείρησε να προσεγγίσει με ένα δικό της project, ενταγμένο στο E-Twinning πρόγραμμα «Ulysse 2016: Je reviendrai».Οι Γιαννιώτες μαθητές, εννέα στο σύνολό τους, συμμετείχαν σε δύο διαγωνιστικές κατηγορίες, την open όπου όφειλαν να δημιουργήσουν μία δική τους κατασκευή που να προσομοιάζει σε αντίστοιχο αυτόματο μηχανισμό της αρχαιότητας και την Regular, όπου οι ρομποτικοί μηχανισμοί τους έπρεπε να διανύσουν συγκεκριμένες διαδρομές σε δύο πίστες που χαρακτηρίζονταν ως «Το ταξίδι του Οδυσσέα» και «Ο λαβύρινθος του Μινώταυρου». Με «προπονήτρια ομάδας» την μαθηματικό Μαρία Παπαγεωργίου και «βοηθό προπονήτριας» την φιλόλογο Ελένη Ζήκου οι μαθητές ανέπτυξαν δημιουργικά τη δράση τους εφαρμόζοντας αυτοματισμούς και τεχνικές δεξιότητες.

Ξεχώρισε το project
Μεταξύ συμμετοχών από 112 Γυμνάσια, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη τη χώρα, η ομάδα του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας της κατηγορίας Open με το έργο της «Ο παντογράφος του Ήρωνα», κατέκτησε επάξια την έκτη θέση, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα ευρύ κοινό και να αξιολογηθούν γι’ αυτό θετικά.
Συγκεκριμένα, ο κριτής του Διαγωνισμού Γιάννης Μπαράς, σε επιστολή του προς τις υπεύθυνες καθηγήτριες σημειώνει: «Συγχαρητήρια για το project της ομάδας σας. Είχατε ένα πολύ ενδιαφέρον και διαθεματικό θέμα, το οποία σίγουρα κατά την πραγματοποίησή του είχε ποικίλα εκπαιδευτικά οφέλη για την ομάδα των παιδιών τα οποία το δούλεψαν. Ήταν πρωτότυπο, είχε καλή κατασκευή και απόδοση. Είναι μία εργασία που μπορεί να εκτεθεί ως πρότυπη σε συνέδρια, φεστιβάλ κτλ. Σε κάθε περίπτωση, είχατε μία πολύ όμορφη κατασκευή, με πρωτότυπο θέμα, το οποίο θα σας πρότεινα να το αναπτύξετε περαιτέρω».
Πολύ καλή επίδοση και θέσεις στην τελική κατάταξη είχαν και οι μαθητές των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.

Oι μαθητές
Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση του σχολείου, «η όλη διαδικασία για την καινοτόμα εκπαιδευτική πρακτική ωφέλησε τους συμμετέχοντες μαθητές μας, καθώς συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και λειτούργησαν επικοινωνιακά σε ένα απαιτητικό διαγωνιστικό περιβάλλον».Οι μαθητές του Προτύπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας που διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στην κατηγορία Open είναι οι Βλάχου Ελευθερία, Γκαρτζονίκας Χρήστος και Γκριμπογιάννης Γεώργιος. Στην κατηγορία Regular διαγωνίστηκαν δύο ομάδες μαθητών. Την πρώτη αποτελούσαν οι Γεωργακόπουλος - Τόλης Ιωάννης,Γκούντα Φοίβη-Σταυρούλα και Ζιώγας Εμμανουήλ. Στη δεύτερη ομάδα συμμετείχαν οι Γκρέστα Αγάπη, Δέδες Νικόλαος και Σουρέλης Σπυρίδων.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Μαθητές του Γυμνασίου Ζωσιμαίας παρέδωσαν… μάθημα Ρομποτικής Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5 Όταν η εκπαίδευση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργούν με βάση καινοτόμες πρακτικές, τότε τα παιδιά και τις δεξιότητές τ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: