728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στις 6 Απριλίου 1941 οι Ναζί επιτέθηκαν στην Ελλάδα



Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941 και ακολουθεί η μάχη των οχυρών. Την ίδια ημέρα, η Λουφτβάφε, η αεροπορία του Χίτλερ, βομβαρδίζει ανηλεώς τον Πειραιά και άλλα μεγάλα ελληνικά λιμάνια. Η «μικρή» Ελλάδα που κατανίκησε την Ιταλία του Μουσολίνι, ορθώνει και πάλι... ανάστημα, απέναντι στον ισχυρό γερμανικό στρατό, χωρίς όμως να τα καταφέρει αυτή τη φορά. Ακολούθησε το έπος της μάχης της Κρήτης και η Εθνική Αντίσταση.

1814: Ο Ναπολέων εκθρονίζεται και εξορίζεται στη νήσο Έλβα.

1957: Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος εξαγόρασε την κρατική ΤΑΕ.

1960: Πραγματική σύρραξη σημειώνεται στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της ΕΔΑ κατά της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κυβερνητικοί βουλευτές της ΕΡΕ αποκαλούν τους συναδέλφους τους της ΕΔΑ «Βούλγαρους» και αυτοί ανταποδίδουν αποκαλώντας τους «ταγματασφαλίτες». Οι πιο θερμόαιμοι από τους βουλευτές των δύο παρατάξεων συμπλέκονται και χρειάζεται η συνδρομή της Χωροφυλακής για να επιβληθεί η τάξη.

Στις 6 Απριλίου 1941 οι Ναζί επιτέθηκαν στην Ελλάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5 Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941 και ακολουθεί η μάχη των οχυρών. Την ίδια ημέρα, η Λουφτβάφε, η αεροπορί...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: