728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Ειδομένη μεταφέρεται στα Γιάννινα.. Ξεκινά η άφιξη προσφύγων!



Ο Νομός Ιωαννίνων, με τους χώρους που είχαν επιλεγεί προ τριημέρου, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και με άλλους που προστίθενται αιφνιδίως, είναι αυτός που σε πρώτη φάση, θα σηκώσει το βάρος της λειτουργίας Κέντρων Φύλαξης Προσφύγων.

Οι πρώτες αφίξεις, περίπου 150 Σύριων, έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και τμήμα των εγκαταστάσεων στις πρώην σχολές δημοτικής αστυνομίας.

Από το πρωί σήμερα, ξεκίνησαν εργασίες από συνεργεία του στρατού στα Δολιανά, στα κτίρια του πρώην μουσικού γυμνασίου, όπου η χωρητικότητάς τους, ανέρχεται στα 200 άτομα περίπου.

Ο μεγάλος όγκος προσφύγων θα οδηγηθεί στον Κατσικά, στους χώρους του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου.

Από το πρωί ξεκίνησε η διαμόρφωση από συνεργεία του στρατού και στην συνέχεια θα στηθούν σκηνές.

Σε πρώτη φάση, ετοιμάζεται χώρος άνω των πενήντα στρεμμάτων και υποδομές για τετρακόσιες έως εφτακόσιες σκηνές, των έξι έως δέκα ατόμων.

Αυτό από μόνο του, δείχνει ότι θα φιλοξενηθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων, ο οποίος μπορεί να φτάσει ακόμη και τις πέντε χιλιάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, στην Ήπειρο, στα Γιάννινα δηλαδή, θα μεταφερθούν πρόσφυγες από την Ειδομένη, καθώς η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην εκκένωση του χώρου.

«Θα πάμε και στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία και σε άλλους χώρους, γιατί πρέπει να υπάρξει διασπορά σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Με το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού να είναι πλέον οριστικό και τις προσφυγικές ροές στον Αιγαίο να μην ανακόπτονται, η κατάσταση στη χώρα παίρνει τραγικές διαστάσεις.

Αποτέλεσμα αυτής είναι να στήνονται πρόχειρα και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία Κέντρα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές.

Στην Ήπειρο, πέραν της προετοιμασίας που γίνεται στο Νομό Ιωαννίνων, είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσουν εργασίες σε άλλους χώρους και πότε.

Η χρήση της περιοχής Λουτρό στην Πρέβεζα, έχει απομακρυνθεί όμως δεν αποκλείεται να προστεθούν άλλοι χώροι, αν προκύψουν ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν.


Η Ειδομένη μεταφέρεται στα Γιάννινα.. Ξεκινά η άφιξη προσφύγων! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2016 Rating: 5 Ο Νομός Ιωαννίνων, με τους χώρους που είχαν επιλεγεί προ τριημέρου, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και με άλλους που προστίθενται ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: