ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Οι παράνομοι χάρτες των κυκλωμάτων.. Δείχνουν δρόμους διαφυγής στους πρόσφυγεςΜε ερμητικά κλειστή την Βαλκανική οδό, ως το τέλος του έτους και τους πρόσφυγες να αναζητούν εναγωνίως τρόπο να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης, πληθαίνουν οι προσπάθειες που γίνονται ώστε να πειστούν και να δοκιμάσουν την τύχη τους, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κυκλοφόρησαν χάρτες που απεικονίζουν τα νέα περάσματα προς την Ευρώπη και υποδεικνύουν στους πρόσφυγες τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.
alva xartis2


Οι χάρτες επιπλέον δημοσιεύονται σε διάφορες σελίδες του Facebook, καλούν τους πρόσφυγες να κινηθούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από εκεί να φτάσουν δια θαλάσσης στην Ιταλία.

Μάλιστα, σε έναν από αυτούς τους χάρτες που προφανώς διοχετεύουν στο διαδίκτυο κυκλώματα διακινητών, ως εναλλακτικός δρόμος παρουσιάζονται οι ακτές της Ηπείρου και η Κέρκυρα, μέσω της οποίας οι πρόσφυγες μπορούν να φτάσουν στην Ιταλία.

Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται ότι τα κυκλώματα δρουν όλο και πιο οργανωμένα, όλο και πιο στοχευμένα...

Αυτό που κρατά, προς το παρόν, τους πρόσφυγες, μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι η κακή εμπειρία που έχουν συμπατριώτες τους, που κατά το παρελθόν δοκίμασαν την τύχη τους στο αλβανικό έδαφος..

Όμως είναι άγνωστο αν η απελπισία θα τους σπρώξει πιο κοντά στα σύνορα ή όχι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]