ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Αδειάζει η Ελλάδα από τους νέους ανθρώπους που φεύγουν για δουλειά στο εξωτερικό!!Οι συνθήκες κρίσης στη χώρα δυσκολεύουν το 33% των Ελλήνων στην εξεύρεση εργασίας εντός Ελλάδας, ενώ το εξωτερικό προβάλλει ως δελεαστική επιλογή σε επίπεδο πακέτου αποδοχών και καλύτερων συνθηκών εργασίας και εξέλιξης.

Σύμφωνα με έρευνα της Adecco Ελλάδας με τίτλο «Η απασχολησιμότητα στην Ελλάδα», εκείνοι που αναζητούν εργασία εκτός είναι κυρίως οι άνδρες (17%) και οι Θεσσαλονικείς (15%). Εντυπωσιακό είναι ότι το 18% των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση καθώς και το 16% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ενδιαφέρονται επίσης να μετακινηθούν, δύο κατηγορίες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα «βολεμένοι».

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι 28% και για τους ελεύθερους επαγγελματίες 27%.

Παράλληλα, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι δήλωσαν ότι τα προσόντα και οι ικανότητες που διαθέτουν ανταποκρίνονται σε υψηλότερη θέση από αυτήν που κατέχουν σήμερα.

«Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα ενέχει πολλές προκλήσεις για τους εργαζομένους και τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία και απαιτεί νέες δεξιότητες και ικανότητες, τις οποίες θα πρέπει να καλλιεργούν, ώστε να τονώνουν την απασχολησιμότητά τους στο απαιτητικό αυτό περιβάλλον», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]