ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

«ΤΟ ΡΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ»: Κέρδισε τις καρδιές μας το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου-ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ


Το «Αλάτι της Γης», η πολύ καλή εκπομπή της ΕΤ1, ταξίδεψε στην Άρτα, μια πόλη με ξεχωριστή μουσική παράδοση, όπου βρίσκεται η έδρα του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε σε επανάληψη την Κυριακή(24-1-16) το μεσημέρι από την Ετ1 και κέρδισε τις καρδιές όσων την παρακολούθησαν.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Λάμπρος Λιάβας συνάντησε τους καθηγητές και τα παιδιά του Τμήματος, που παίζουν όργανα και τραγουδούν πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη και ύφη απ’ όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα ζωντανό πυρήνα νεανικής έκφρασης και δημιουργίας, που συνταιριάζει τη θεωρητική γνώση με τη μουσική πράξη και λειτουργεί ως φυτώριο για τους αυριανούς δεξιοτέχνες και δασκάλους της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Αν και η κρίση των ημερών απείλησε πρόσφατα με κατάργηση και αυτή την προσπάθεια, όλο το δυναμικό του Τμήματος απαντά με το υψηλό επίπεδο των μουσικών που ακούγονται σε κάθε χώρο του ΤΕΙ και ξεχύνονται στην πόλη της Άρτας κι από εδώ σ’ όλη την Ελλάδα.
Ο φακός της εκπομπής παρακολούθησε τα μαθήματά τους, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, δάσκαλοι και μαθητές συμμετείχαν σ’ ένα δυναμικό γλέντι με τα διαφορετικά μουσικά σχήματα που έχουν δημιουργήσει οι φοιτητές του ΤΕΙ.
Στο PrevezaPosto μετά τις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε το βίντεο με ένα διαφορετικό «Αλάτι της Γης» με ήχους από το …«ροκ του μέλλοντός μας»!
πηγη:http://prevezaposto.gr/archives/23515

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]