728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μηνιαία κάρτα για συγκοινωνίες μέσω κινητού



«Πετάει» το mobile ticketing του ΟΑΣΑ, που παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αγοράσουν μεμονωμένα εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Η εφαρμογή που φέρνει τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών λίγα βήματα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή, καλύπτοντας ένα μέρος του κενού που προκαλείται από την καθυστέρηση εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είναι διαθέσιμη από τον περασμένο Δεκέμβριο και χαίρει ιδιαίτερης αποδοχής από το κοινό. 

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι έως τον Ιανουάριο να διατίθεται μέσω της εφαρμογής και η μηνιαία κάρτα στους επιβάτες, υπηρεσία η οποία αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΣΑ, να εκτοξεύσει τη χρήση του mobile ticketing.

Η αύξηση των χρηστών είναι ραγδαία, με δεδομένο μάλιστα ότι τα σημεία πώλησης εισιτηρίων είναι πλέον περιορισμένα. 

Όσοι δεν επιλέγουν τη «λύση» της λαθρεπιβίβασης σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να προμηθευτούν εισιτήριο και με την προϋπόθεση ότι έχουν μικρή σχέση με την τεχνολογία, επιλέγουν την εναλλακτική της αγοράς εισιτηρίων από την έξυπνη συσκευή τους (είτε τηλέφωνο, είτε tablet). 

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε αύξηση 77% των πωλήσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου, που ήταν και ο πρώτος μήνας πλήρους διάθεσης της υπηρεσίας (η εφαρμογή «άνοιξε» στα τέλη Δεκεμβρίου 2014). 

Κάθε μήνας που περνά αυξάνει τους χρήστες της εφαρμογής, με τον Σεπτέμβριο να παρουσιάζει ενίσχυση σε σχέση με τον Μάιο κατά 18%. Σημειώνεται ότι η σύγκριση με τον Μάιο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θεωρείται, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων, εποχικά ο πιο δυνατός μήνας για τις πωλήσεις των συγκοινωνιών. Έως τον Αύγουστο την εφαρμογή «κατέβασαν» 33.000 χρήστες, ενώ οι τακτικοί χρήστες υπολογίζονται στις 11.000.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του συστήματος επικυρώνονταν μέσω κινητού τηλεφώνου (και της εν λόγω εφαρμογής) 500 ηλεκτρονικά εισιτήρια, η τάση είναι σαφώς αυξητική. 

Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ ο ΟΑΣΑ εκτιμά ότι το επιβατικό κοινό ανέμενε τέτοιου είδους δυνατότητες από καιρό. 

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι η εφαρμογή έχει πάρει τα «πάνω» της χωρίς να έχει προηγηθεί ενημερωτική εκστρατεία, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη ευρέως γνωστή στο κοινό.

Από τα τέλη του 2014, μεμονωμένα εισιτήρια ή κάρτες μπορεί κανείς να προμηθευτεί με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σε σταθμούς της ΟΣΥ στο αεροδρόμιο, την Όθωνος, τη Δάφνη, τη Γλυφάδα και την Ακαδημίας. Σε όλους σχεδόν τους σταθμούς του μετρό (γραμμή 2 και 3), αλλά σε κανέναν σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. 


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2015/10/blog-post_760.html#ixzz3pQN7Kydv
Μηνιαία κάρτα για συγκοινωνίες μέσω κινητού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2015 Rating: 5 «Πετάει» το mobile ticketing του ΟΑΣΑ, που παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αγοράσουν μεμονωμένα εισιτήρια μέσω κινητού τηλεφώνο...

Ετικετες

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: