728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην 1η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. ΙωάννουΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στα Καμένα Βούρλα.
Η εν λόγω συνάντηση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Ηλία Σανίδα, με τη συμμετοχή δέκα Περιφερειών από όλη την Ελλάδα και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα.
cid image001_jpg01D104F7
Μέρος έλαβαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δυτικής Μακεδονίας, Παύλος Τσότσος, Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου, Θεσσαλίας, Γεωργία Κόκκαλη, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιώργος, Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τουρισμού Αττικής, Ελένη Δημοπούλου και Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.
Στη σύσκεψη οι αυτοδιοικητικοί του τουρισμού μοιράστηκαν τεχνογνωσία και εμπειρίες. Μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, τα οποία και μετέφεραν, μέσω του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο. Κατέθεσαν κοινές προτάσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
Συμφώνησαν δε, η συνάντηση να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια, ενώ το σύνολο των πρώτων προτάσεων θα συλλεχθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ηλίας Σανίδας, δήλωσε: «Επιτυχία της συνάντησης δεν αποτελεί η πρωτοβουλία της Περιφέρειας μας για τη διοργάνωση αυτής, αλλά η ευρεία συμμετοχή των συναδέλφων μου από όλη την Ελλάδα. Ο μεγάλος κερδισμένος σήμερα είναι ο τουρισμός. Καταφέραμε να συσφίξουμε τις διαπεριφερειακές μας σχέσεις, να θέσουμε σημαντικά ζητήματα στο κεντρικό κράτος μέσω του Γενικού Γραμματέα, κ. Τζιάλλα και να βρούμε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και πιο αποδοτικοί. Η ισχύς εν τη ενώση λοιπόν, με την αρχή να γίνεται μέσω ενός γεγονότος που προτάθηκε και θεσμοθετήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βρέθηκαν σήμερα από κάθε γωνία της Ελλάδας στη δική μας Περιφέρεια, Αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους, καθώς επίσης και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τον κ. Τζιάλλα».
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου δήλωσε: «Ήταν μια παραγωγική συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τη στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζουμε στην Ήπειρο και με ιδιαίτερη χαρά τους ανακοίνωσα τόσο τις κορυφαίες επιδόσεις που έχουμε επιτύχει ως Ήπειρος στον τομέα της ικανοποίησης επισκεπτών, που αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα, αλλά και για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος που έχουμε στην περιοχή μας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με ρώτησαν για το καινοτόμο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, την "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου"».

Στην 1η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015 Rating: 5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: