728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Σχολείο» αεροδιακομιδών το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται στις αεροδιακομιδές από το προσωπικό εξειδικευμένης εταιρείας και αποκτά όλα τα εφόδια που απαιτούνται για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.



Σε.. σχολείο εκπαίδευσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ μετατράπηκε το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται στις αεροδιακομιδές από το προσωπικό εξειδικευμένης εταιρείας και αποκτά όλα τα εφόδια που απαιτούνται για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ο Νίκος Κοτσίνας, εκ μέρους της εταιρείας που διέθεσε το ελικόπτερο για την εκπαίδευση, εξήγηση βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προσέγγιση και ακολούθησε άσκηση σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή προσέγγιση πληρώματος που μεταφέρει ασθενή με το ελικόπτερο σε κατάσταση κίνησης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε όλη την χώρα καθώς το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας διεξήχθη Διεθνής Διαγωνισμός και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες, από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διαδικασίες.




Το προσωπικό του ΕΚΑΒ με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιστοποιείται.

«Είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται για πρώτη φορά και είναι πολύ σημαντικό για την εκπαίδευση του προσωπικού. Μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε ούτε τα μέτρα ασφαλείας… Αναρωτιόμαστε τι κάναμε τόσα χρόνια..» σημείωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΕΚΑΒ Πέτρος Βασιλείου.

Όπως εξήγησε εκπαιδεύεται το σύνολο του προσωπικού, όπως διασώστες πληρώματος ασθενοφόρου, νοσηλευτές και γιατροί του ΕΚΑΒ.





Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στα Ιωαννίνων η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στην Παραμυθιά για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα και στην Πρέβεζα για τους εργαζόμενους Άρτας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί καθοριστικό βήμα ώστε το ΕΚΑΒ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις έξι βάσεις αεροδιακομιδής που πρόκειται για να λειτουργήσουν στην χώρα.

Το ελικόπτερο

Το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η εκπαίδευση είναι Α109 SP ΗΕΜS (Helicopter Emergency Medical Service) ενώ υπάρχουν ενσωματωμένες οι βάσεις που τίθενται όλες οι ιατρικές συσκευές.

Η διάρκεια πτήσης του με δύο πιλότους, ένα γιατρό, δυο διασώστες και τον άρρωστο με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό είναι πάνω από 2 ώρες.

Έχει σταθμό επικοινωνιών καμπίνας για γιατρό ή διασώστη με δυνατότητα επικοινωνίας με το πλήρωμα αλλά και απ’ ευθείας επικοινωνίας με το νοσοκομείο ή την αίθουσα επιχειρήσεων.

Έχει Βαρούλκο με μήκος του συρματόσκοινου 75 m και μπορεί να σηκώσει 270 kg τίθεται στη δεξιά μεριά πάνω από την πόρτα ή και από κάτω από το ελικόπτερο για διάσωση ναυαγών ή διάσωση από στεριά αλλά και δυνατότητα τοποθέτησης πλωτήρων.

Από απόψεως ιατρικού εξοπλισμού έχει:

-Ειδικό περιστρεφόμενο και ανασηκωμένης κεφαλής φορείο.

-Ειδικό κάθισμα για το γιατρό με κίνηση εμπρός – πίσω αλλά και περιστροφή δεξιά προς το μέρος του ασθενούς για ιατρική θεραπεία με τη χρήση των ιατρικών συσκευών.

-Δυο θέσεις για διασώστες.

-Δύο επαναφορτιζόμενες φιάλες οξυγόνου μπροστά από το φορείο.

-Απινιδωτή.

-Ειδικό καρδιογράφο.

-Αντλίες αναρρόφησης.

-Αναπνευστήρα.










πηγη:https://www.epiruspost.gr/
«Σχολείο» αεροδιακομιδών το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2023 Rating: 5 Σε.. σχολείο εκπαίδευσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ μετατράπηκε το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι εκπ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: