728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»






Φοιτητής, σε beach bar στην Πάργα, ζήτησε τα δεδουλευμένα του και τον χτύπησαν με τσουγκράνα

«Να τελειώνουμε με την καραμέλα της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού. Είναι παροχή υπηρεσιών με κακοπληρωμένους εργαζόμενους», λέει Στο Κόκκινο και τους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη η Έλσα Υφαντή, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό Πάργας.

Ο 20χρονος φοιτητής δούλευε επί 9 ώρες καθημερινά στον ήλιο, σε beach bar της Πάργας, με μέρος του μισθού του μαύρα, πρακτική στην οποία καταφεύγουν συχνά οι εργοδότες. Το περιστατικό όπως το περιέγραψε η Έλσα Υφαντή.

«Ο εργαζόμενος διεκδίκησε και πήρε το διάλειμμα που δικαιούταν. Αυτό ο ιδιοκτήτης το θεώρησε εξέγερση και του ζήτησε να κάνει δουλειές εκτός των αρμοδιοτήτων του. Όταν τελείωσε το ωράριό του, ο νεαρός ζήτησε να φύγει αλλά ο εργοδότης του ζήτησε να συνεχίσει ώστε να… ξεχρεώσει τα διαλείμματά του. Ο εργαζόμενος αρνήθηκε και του ανακοινώθηκε η απόλυσή του.

Όταν, την επόμενη ημέρα ο φοιτητής πήγε να διεκδικήσει όλα τα δεδουλευμένα του, ο ιδιοκτήτης τον χτύπησε με το κοντάρι της τσουγκράνας που είχε για την άμμο και όταν το παιδί άρχισε να τρέχει, ο ιδιοκτήτης τον κυνήγησε μαζί με τον αδελφό του. Ο νεαρός προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ πήγε και στο νοσοκομείο. ‘Θα μπορούσε να έχει σκοτώσει το παιδί μου’ μας είπε η μητέρα του».

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Πάργας, πολλοί επιχειρηματίες έχουν αποθρασυνθεί. «Να τελειώνουμε πια με την καραμέλα της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού. Δεν είναι βιομηχανία, είναι παροχή υπηρεσιών και μάλιστα με κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Υπάρχουν και σωστοί επιχειρηματίες από τους οποίους δεν φεύγει ποτέ εργαζόμενος και όταν ζητούν υπάλληλο σχηματίζονται ουρές γιατί όλοι ξέρουν ότι δεν είναι εκμεταλλευτές».

Πάντως, εξηγεί ότι οι αυθαιρεσίες πάνε συχνά μαζί και με καταπατήσεις αιγιαλών. «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε».

Η Έλσα Υφαντή καλεί τους νέους εργαζόμενους να μπουν στο Σωματείο. «Συλλογικά μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Ο 20χρονος εργαζόμενος με τη βοήθεια του σωματείου βρίσκει τώρα δικηγόρο και μπορεί να διεκδικήσει. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό οι εργαζόμενοι, όσο κι αν κάποιοι έχουν φροντίσει να απαξιώσουν στα σωματεία» καταλήγει.




πηγη:https://www.avgi.gr/



Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5 Φοιτητής, σε beach bar στην Πάργα, ζήτησε τα δεδουλευμένα του και τον χτύπησαν με τσουγκράνα «Να τελειώνουμε με την καραμέλα της βαριάς βιο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: