728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το Zagoriwood ανοίγεται στο Κόσμο! 14 χώρες στην 14η διοργάνωση

Το Zagoriwood, το εδραιωμένο πλέον Φεστιβάλ & Εργαστήριο Κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Ζαγοροχώρια, στα βουνά της Ηπείρου, ετοιμάζεται για την 14η διοργάνωση του, από τις 14 ως τις 30 Ιουλίου 2023.



Το Zagoriwood, το εδραιωμένο πλέον Φεστιβάλ & Εργαστήριο Κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Ζαγοροχώρια, στα βουνά της Ηπείρου, ετοιμάζεται για την 14η διοργάνωση του, από τις 14 ως τις 30 Ιουλίου 2023.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Zagoriwood επιστρέφει για δεύτερη φορά το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους Zagori Planet (23/7). Πρόκειται για ένα μονοήμερο φεστιβάλ το οποίο αναδεικνύει φιλμ ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, visual arts) από τα Βαλκάνια και την Κύπρο, τα οποία αγγίζουν θέματα γύρω από το περιβάλλον, την οικολογία και τις συναρπαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και όλου του έμβιου κόσμου του πλανήτη.

Έτσι, το Zagori Planet «ενώνει» χώρες με πλούσια φιλμογραφία αλλά και διαφορετικούς όσο και αλληλένδετους περιβαλλοντικούς αγώνες. Φιλοδοξία μας το Zagoriwood να δημιουργήσει ένα χώρο για το μοίρασμα ταινιών, ιδεών και προβληματισμών, ενθαρρύνοντας τις συνδέσεις και το διάλογο ανάμεσα στις γειτονικές χώρες.

Αναλυτικότερα, το κάλεσμα του Zagori Planet απευθύνεται σε ταινίες Βαλκάνιων και Κυπρίων δημιουργών, διάρκειας έως 20 λεπτών, με χρονολογία παραγωγής μετά το 2021. Οι ταινίες διαγωνίζονται για δύο βραβεία, Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού. Προσφέρεται διαμονή και διατροφή για δύο νύχτες στο Ζαγόρι, προκειμένου οι επιλεγμένοι σκηνοθέτες να παραστούν στο φεστιβάλ.

Επιλέξιμες χώρες: Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σερβία, Κόσοβο, Β.Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία, Κύπρος, Ελλάδα.




πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Το Zagoriwood ανοίγεται στο Κόσμο! 14 χώρες στην 14η διοργάνωση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 09, 2023 Rating: 5 Το Zagoriwood, το εδραιωμένο πλέον Φεστιβάλ & Εργαστήριο Κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Ζαγοροχώρια, στα βουνά της ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: