728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Από τις 3 Απριλίου τα τέλη με το μήνα

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ψηφιακής ακινησίας θα μπορούν από τις 3 Απριλίου του 2023 να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.





Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή του μέτρου των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ψηφιακής ακινησίας θα μπορούν από τις 3 Απριλίου του 2023 να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Υπενθυμίζεται δε πως η άρση της ακινησίας του οχήματος γίνεται με την παρακάτω διαδικασία:

Αρχικά οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ” myCar” με τους κωδικούς TAXISnet,

Μετά επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν.

Στη συνέχεια γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο 1 φορά εντός του έτους ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Εάν οι φορολογούμενοι επανακυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για 2 μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Επίσης επισημαίνεται πως τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται πριν από την άρση της ακινησίας. Τα τέλη κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή καταβάλλονται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα το γεγονός εξαιτίας του οποίου ήρθη η αναγκαστική ακινησία, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας εντός του οποίου γίνεται η άρση της αναγκαστικής ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.



πηγη:https://www.epiruspost.gr/
Από τις 3 Απριλίου τα τέλη με το μήνα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2023 Rating: 5 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή του μέτρου των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει το όχημά του...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: