Την πρόταση της Ιατρικής Υπηρεσίας για διακομιδές ασθενών συνοδεία αναισθησιολόγου ή εντατικολόγου υιοθετεί η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διατηρώντας το καθεστώς που υπήρχε μέχρι τώρα.
Το πρόβλημα που προκάλεσε εντάσεις ανέκυψε μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ομάδας γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας η οποία ζητούσε την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που προβλέπει ότι οι διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων «πραγματοποιούνται από γιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας ή ειδικευόμενους ιατρούς που έχουν ολοκληρώσει έξι (6) μήνες ειδικότητας».
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να δώσει εναλλακτική σε μικρά και περιφερειακά νοσοκομεία που κάνουν σχεδόν καθημερινά διακομιδές και δεν διέθεταν το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό.
Η εφαρμογή της θεωρείται αδιανόητη για ένα νοσοκομείο με το βεληνεκές του Πανεπιστημιακού.
Κι αυτό γιατί αφενός οι διακομιδές που γίνονται είναι ελάχιστες σε διάστημα ενός έτους και αφετέρου η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα τελευταία δύο χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα έλλειψης κατάλληλα εξειδικευμένων γιατρών.
Πέραν αυτών όμως τα περιστατικά που διακομίζονται από το Πανεπιστημιακό, κυρίως προς την Αθήνα ή την Πάτρα είναι πολύ βαριά και δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρά μόνο με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό.
Η διοίκηση του νοσοκομείου φαίνεται ότι δεν θα διαταράξει το ισχύον καθεστώς.
Σημειώνεται ότι με την υπουργική απόφαση για τις διακομιδές έχει διαφωνήσει τόσο η ΟΕΝΓΕ όσο και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια: