728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Δευτέρα κατεβαίνουν τα τρακτέρ και στα Γιάννινα

Τα τρακτέρ κατεβάζουν οι αγροκτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο της πόλης, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου το μεσημέρι με δύο προσυγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στον κόμβο της Ελεούσας και τον Κόμβο Ανατολής.



Τα τρακτέρ κατεβάζουν οι αγροκτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο της πόλης, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου το μεσημέρι με δύο προσυγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στον κόμβο της Ελεούσας και τον Κόμβο Ανατολής.

Στο ψήφισμά τους σημειώνουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο

πρωτογενής τομέας είναι τεράστια, δεδομένου του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 60% αυτών, καθώς και όλων των αγροεφοδίων αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο).

Ιδιαίτερα στον νομό Ιωαννίνων η κρίση είναι πιο έντονη, γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλότερο έναντι της υπόλοιπης χώρας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και του μικρού και κατακερματισμένου κλήρου ο οποίος καθιστά ασύμφορες τις καλλιέργειες.

Το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις τιμές διάθεσης των προϊόντων οι οποίες παραμένουν χαμηλές παρά τις όποιες αυξήσεις έχουν δοθεί , εξανεμίζουν τα εισοδήματα των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται να στερούν από τις οικογένειές τους ακόμη και τα απαραίτητα προς το ζην και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό για την οικονομία της χώρας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές απαιτούν να δοθούν άμεσα λύσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής κάνοντας δεκτά τα αιτήματά μας τα οποία είναι :

 Στήριξη των κτηνοπτηνοτρόφων και καλλιεργειών για την αγορά ζωοτροφών και αγροτικών εφοδίων, πλήρη απαλλαγή του συνόλου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την ρήτρα αναπροσαρμογής η επιβολή της οποίας είχε σαν συνέπεια την αύξηση του κόστους ηλεκτροδότησης κατά 150%, επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των αγροκτηνοπτηνοτροφικών προϊόντων σε όλους τους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής όπως ίσχυε και στο παρελθόν.

 Άμεση άτοκη ρύθμιση των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.





Την Δευτέρα κατεβαίνουν τα τρακτέρ και στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2022 Rating: 5 Τα τρακτέρ κατεβάζουν οι αγροκτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο της πόλης, έξω από την...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: