728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας σε όλη τη χώρα για καρκινοπαθείς

Παράλληλα, η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και την 1η δράση του εθνικού ψηφιακού προγράμματος αντιμετώπισης του καρκίνου.



Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας πρόκειται να δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία για ψηφιακό φάκελο των ογκολογικών ασθενών.

Παράλληλα, η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και την 1η δράση του εθνικού ψηφιακού προγράμματος αντιμετώπισης του καρκίνου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν στη διάρκεια του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο γενικός γραμματέας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, επεσήμανε ότι «Η Ευρώπη και κατ’ επέκταση και η χώρα μας διαθέτουν πλέον τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την πολιτική βούληση να επενδύσουν στους τομείς έρευνας και καινοτομίας», ενώ η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου που «σκοπεύει να λειτουργήσει ως ένας οδικός χάρτης για την ομογενοποίηση των πολιτικών των κρατών της Ε.Ε με στόχο τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης».

Στις ανισότητες της αντιμετώπισης της νόσου, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης για τον έλεγχο του Καρκίνου (UICC) Cary Adams, επισημαίνοντας πως η παγκόσμια καμπάνια #CloseTheCareGap έχει στόχο την αντιμετώπιση των τεράστιων ανισοτήτων που παρατηρούνται στην αντιμετώπιση του καρκίνου».

Κάθε ώρα μετρά

Το κύριο μήνυμα των 40 συλλόγων ασθενών με καρκίνο που αποτελούν την ΕΛΛΟΚ, ήταν ότι «Για την αντιμετώπιση του καρκίνου, κάθε μέρα μετρά».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καίτη Αποστολίδου, τόνισε όμως, ότι η νομοθεσία δεν συμβαδίζει με την ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ η ογκολογική θεραπεία ταλανίζεται από σημαντικές καθυστερήσεις και σημαντικές δυσχέρειες πρόσβασης των ασθενών.

«Για την αντιμετώπιση του καρκίνου κάθε μέρα μετρά» ήταν το κύριο μήνυμα, το οποίο οι σαράντα σύλλογοι ασθενών με καρκίνο, μέλη της ΕΛΛΟΚ, έστειλαν στην πολιτεία στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου.

Το δεύτερο μήνυμα ήταν «Κάν’ το όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Γερμανία» για την προετοιμασία των αρμόδιων Υπουργείων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, επιστημονικών εταιρειών, ερευνητών, ακαδημαϊκών, της κοινωνίας των πολιτών και λοιπών εμπλεκομένων με τον καρκίνο, ως πρόσκληση για συνένωση δυνάμεων, συνεργασιών και ανάπτυξη συνεργειών, για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σχεδίου καταπολέμησης του καρκίνου και της Αποστολής για τον καρκίνο του Horizon Europe.

Η κ. Αποστολίδου επεσήμανε πως η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας προκειμένου να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τα κενά που επέφερε η πανδημία στη φροντίδα του καρκίνου, η ενεργοποίηση της πολιτείας για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών, αλλά και το δυσάρεστο μήνυμα ότι το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία, του οποίου η χρηματοδότηση έληξε στις 31.09.2021, δεν θα επαναλειτουργήσει, διότι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει προβλέψει συνέχιση της χρηματοδότησής του, είναι μεταξύ των κύριων μηνυμάτων του Συνεδρίου.





Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας σε όλη τη χώρα για καρκινοπαθείς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2022 Rating: 5 Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας πρόκειται να δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία για ψηφιακό φάκελο των ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: