728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μονάδα δασοκομάντος ιδρύεται στα Γιάννινα

Τη σύσταση και λειτουργία Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και την πρόσληψη 500 δασοκομάντος, οι οποίοι θα τις στελεχώσουν, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.



Τη σύσταση και λειτουργία Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και την πρόσληψη 500 δασοκομάντος, οι οποίοι θα τις στελεχώσουν, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη.

Προβλέπει τη συγκρότηση του ειδικού σώματος στα πρότυπα των βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών και με αποστολή την άμεση επέμβαση σε δασικές πυρκαγιές κάτι που είχε προαναγγελθεί μετά τα καταστροφικά πύρινα μέτωπα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων θα είναι έξι, μία εκ των οποίων θα έχει έδρα στα Γιάννινα.

Οι υπόλοιπες θα εδρεύουν σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία και Πάτρα.

Για τη στελέχωσή τους αυξάνονται οι οργανικές θέσεις κατά κατηγορία, βαθμό και ειδικότητα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού γενικών καθηκόντων «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων», οι οποίοι καταλαμβάνουν 500 νέες επί θητεία οργανικές θέσεις.

Από αυτές οι 440 προβλέπεται να είναι ειδικότητας πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.

Η πρόσληψή τους θα γίνει με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου με διάρκεια 7 ετών, με μοριοδότηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και σύμφωνα με τα οριζόμενα προσόντα (ηλικία, προϋπηρεσία κλπ).

Παρέχεται, δε, υπό προϋποθέσεις και η δυνατότητα μονιμοποίησής τους μετά τη συμπλήρωση της 7ετίας.

Οι Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων θα υπάγονται μισθολογικά στην κατηγορία των ειδικών φρουρών, συνοριοφυλάκων και θα λαμβάνουν επίσης το ειδικό επίδομα κινδύνου 141,92 ευρώ το μήνα.




Μονάδα δασοκομάντος ιδρύεται στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2022 Rating: 5 Τη σύσταση και λειτουργία Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και την πρόσληψη 500 δασοκομάντος, οι οποίοι θα τις στελεχώσουν,...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: