728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια κατά του Covid, πώς θα δίνονται

Ξεκινάει από την Παρασκευή η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά του κορωνοιού στη χώρα μας.  Την ανακοίνωση έκανε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό πως η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων έχει, πλέον, ολοκληρωθεί.



Ξεκινάει από την Παρασκευή η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά του κορωνοιού στη χώρα μας.

Την ανακοίνωση έκανε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό πως η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων έχει, πλέον, ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι στην Ήπειρο είχαν διατεθεί 20 μονοκλωνικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η χώρα δεν θα προχωρήσει σε νέα προμήθεια αλλά ξεκινά την χορήγηση αντιικών χαπιών.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει προς το παρόν παραλάβει 10.000 συσκευασίες της μολνουπιραβίρης, που έχει παρασκευάσει η φαρμακευτική εταιρεία Merck (στην Ελλάδα γνωστή ως MSD) και αναμένει άλλες 10.000.

«Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο (Παρασκευή) και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και κριτήρια με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στα πρώιμα στάδια εμφάνισης συμπτωμάτων Covid» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας.



Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια κατά του Covid, πώς θα δίνονται Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5 Ξεκινάει από την Παρασκευή η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά του κορωνοιού στη χώρα μας. Την ανακοίνωση έκανε στην ενημέρωση για την πορ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: