728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Όχι» από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους υγειονομικούς- ΦΩΤΟ

Στις εισόδους των νοσοκομείων θα βρει το σύνολο των υγειονομικών η 1η Σεπτεμβρίου. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι δίνουν εκεί ραντεβού με στόχο να μην οδηγηθεί κανένας σε αναστολή εργασίας.



Στις εισόδους των νοσοκομείων θα βρει το σύνολο των υγειονομικών η 1η Σεπτεμβρίου. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι δίνουν εκεί ραντεβού με στόχο να μην οδηγηθεί κανένας σε αναστολή εργασίας.

Κυβέρνηση και υγειονομικοί οδηγούνται σε μετωπική σύγκρουση με την πρώτη να μην δίνει καμία χρονική παράταση στην υποχρεωτικότητα και τους δεύτερους να διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για μία εξοντωτική διάταξη που είναι και απαρχή άλλων μέτρων συρρίκνωσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Υγειονομικοί από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία και εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους στο νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.






«Αγωνιστήκαμε επί 19 μήνες το ίδιο εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Ο διχασμός που επιχειρείται δεν μπορεί να μας βρίσκει σύμφωνους. Οι υγειονομικοί προσέφεραν τα μέγιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες και με δύσκολες καταστάσεις μέσα στα νοσοκομεία. Μπροστά μας είναι το τέταρτο κύμα. Δεν περισσεύει κανείς, δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος. Ζητούμε να αντιληφθεί η κυβέρνηση τον αγώνα που έδωσαν οι υγειονομικοί και να μην προχωρήσει στο συγκεκριμένο σκληρό μέτρο» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργος Φλούδας.

Εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ ο σύμβουλος Χρήστος Γιωτόπουλος ανέφερε ότι η υποχρεωτικότητα αποτρέπει από τον εμβολιασμό. «Είμαστε εμείς που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, πήραμε τα χειροκροτήματα και τώρα έρχεται η κυβέρνηση να διώξει αυτούς που μέχρι σήμερα κάνουν για το δημόσιο σύστημα υγείας και υπηρετούν το δημόσιο σύστημα εργασίας» ανέφερε και συμπλήρωσε απώτερος στόχος είναι η συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας.





Ο Γιώργος Πρέντζας εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών τόνισε ότι η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς έχει πάρει εξοντωτικό χαρακτήρα. «Ή κάποιος πρέπει να φύγει στιγματισμένος ή ταπεινωμένος να κάνει το εμβόλιο» ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την πραγματική στήριξη του συστήματος υγείας αλλά και της κοινωνίας. «Το εμβόλιο δεν είναι το μόνο όπλο. Δίπλα στην θεοποίηση του εμβολίου από την κυβέρνηση υπάρχει και η δαιμονοποίησή του από άλλους» ανέφερε για να συμπληρώσει ότι στόχος των μέτρων αυτών είναι να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και να οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Την συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ενώ νωρίτερα οι υγειονομικοί είχαν διαχωρίσει την θέση και την συγκέντρωσή τους από άλλους πολιτικούς φορείς που επίσης βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η συμμετοχή στην συγκέντρωση κρίθηκε ικανοποιητική αν και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Όπως προκύπτει οι ανεμβολίαστοι στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι περίπου το 10% όσων εργάζονται, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 300 περίπου, που σε κάθε περίπτωση θα αφήσουν σημαντικά κενά πίσω τους.




«Όχι» από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους υγειονομικούς- ΦΩΤΟ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 31, 2021 Rating: 5 Στις εισόδους των νοσοκομείων θα βρει το σύνολο των υγειονομικών η 1η Σεπτεμβρίου. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι δίνουν εκεί ραντεβού με ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: