728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[top][slider1][#E0378A]
[TOP][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανακοίνωση Νάκια Φώτη για το ρυμοτομικό Καναλλακίου
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση στο διαδίκτυο του Αντιδημάρχου του Δήμου Πάργας κ. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και επειδή στην προσπάθεια του να προβάλει με ζήλο το (έργο) της Δημοτικής Αρχής αναφερόμενος σε συζήτηση -ψηφοφορία θέματος για το ρυμοτομικό του Καναλακίου στο χθεσινό με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο διαστρεβλώνει σκόπιμα τις θέσεις της αντιπολίτευσης και παρουσιάζει σχεδόν τη μισή αλήθεια, παραθέτω για ενημέρωση σύντομο ιστορικό:

Ο Δήμος Πάργας πέτυχε το 2018 χρηματοδότηση μελετών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικού ποσού 85.000 ευρω,ήτοι:

1.Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλιευτικού καταφυγίου Λούτσας (20.000) ευρώ.

2.Μελέτη βατότητας αγροτικού δρόμου ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟΥ-ΑΙ ΣΩΣΤΗ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (25.000) ευρώ.


3.Μελέτη κατασκευής τμήματος της περιφερειακής οδού πόλης ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (45.000) ευρώ.

Την τελευταία μελέτη είχε εισηγηθεί τότε και ο νυν Δήμαρχος.

Η πρόταση που κατέθεσε στο ΔΣ η Δημοτική Αρχή για συζήτηση και ψηφοφορία ήταν να καταργηθούν οι ανωτέρω μελέτες και για το χρηματικό ποσό των (85.000) ευρώ να κατατεθεί νέα πρόταση για μελέτη με τίτλο (ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ).

Να επισημάνω εδώ και να συμφωνήσω με τον Αντιδήμαρχο ότι όπως τόνισα στο δημοτικό συμβούλιο η ανωτέρω μελέτη είναι άμεσης προτεραιότητας για το Καναλάκι και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του.

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το κέντρο του ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ επιβαρύνεται υπέρμετρα από την διέλευση των βαρέων κυρίως κινουμένων οχημάτων με αποτέλεσμα την δημιουργία κυκλοφοριακού κομφούζιου της ώρες αιχμής και είναι επιτακτική ανάγκη κατασκευής περιφερειακής οδού,ένα μακροχρόνιο αίτημα όπως άλλωστε και η Τ.Κ Καναλακιου αναγνωρίζει με έγγραφο της που διαβάστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Έχοντας υπόψη και την αρνητική θέση της Τοπικής Κοινότητας Λούτσας στην κατάργηση του αλιευτικού καταφυγίου κατέθεσα προς ψήφιση εναλλακτική πρόταση με την ποια συντάχθηκαν και οι παρατάξεις ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, να παραμείνουν οι μελέτες των οποίων έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και να τις προχωρήσουμε και παράλληλα να αναθέσουμε άμεσα την σύνταξη μελέτης για το ρυμοτομικό Καναλακίου αναζητώντας άλλη πηγή χρηματοδότησης και εν ανάγκη να χρηματοδοτηθεί από τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ του Δήμου και για οποίο ποσό απαιτηθεί.

Οι δυο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και πλειοψήφησε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής με ψήφους 15-14 όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων και των ψήφων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω πραγματικά στοιχεία,που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση πως αλήθεια προκύπτει ότι σύσσωμη σχεδόν η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι αντίθετη στην σύνταξη μελέτης για το ρυμοτομικό του ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ όπως διατείνεται ο Αντιδήμαρχος;;; Απεναντίας τονίστηκε η ανάγκη άμεσης σύνταξης με οποιοδήποτε κόστος.

Προκύπτουν όμως ερωτήματα:

1.Τι θα γίνει με τον περιφερειακό ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ; Ποια η σκοπιμότητα κατάργησης του; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται; Θα προταθεί νέα χάραξη και από που; Πολλά λέγονται και ακούγονται.

2.Δεν ενδιαφέρει τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε Φαναριού οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση κατάργησης της μελέτης της περιφερειακής οδού, η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Καναλακι και αν ναι ποια η άμεση πρότασης τους;

3.Δεν ενδιαφέρει τους κατοίκους της κοινότητας Ανθούσας η σύνδεση του παραθαλάσσιου μετώπου;

4.Δεν λαμβάνονται υπόψη από την παρούσα Δημοτική Αρχή οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων;

5.Ως προς τι η εμμονή για κατάργηση των συγκεκριμένων μελετών από την Δημοτική Αρχή (είναι δεύτερη φορά που το θέμα έρχεται για συζήτηση).

Η πρόταση μας λύνει προβλήματα για αυτό και υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης. Αποστολή μας δεν είναι να βάζουμε εμπόδια στο έργο της Δημοτικής Αρχής- δεν χρειάζεται άλλωστε αλλά να προτείνουμε λύσεις όπως έχουμε κάνει σε όλα τα θέματα που μέχρι τώρα έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Φαίνεται όμως ότι ο Αντιδήμαρχος εγκαινίασε μια άλλη μορφή αντιπαράθεσης της λασπολογίας και υπερβολης μέσω Διαδικτύου στα οποία αρέσκεται τελευταία να προβάλλεται εν μέσω ζωηρών χρωμάτων!!!!

Πρόθεση μας είναι εποικοδομητική αντιπαράθεση στα συλλογικά όργανα του Δήμου αλλά δεν θα αφήνουμε αναπάντητη οποιαδήποτε κακόβουλη πρόκληση.

Καναλακι 27/02/2021
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Δύναμη”
ΝΑΚΙΑΣ Φώτιος

Ανακοίνωση Νάκια Φώτη για το ρυμοτομικό Καναλλακίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021 Rating: 5 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση στο διαδίκτυο του Αντιδημάρχου του Δήμου Πάργας κ. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και επειδή στην προσπάθεια του...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: