728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Teamviewer: Επεκτείνει το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Γιάννινα!

Οι βάσεις για να μετατραπούν τα Γιάννινα σε ένα Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας έχουν τεθεί. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η ευκαιρία δεν θα πρέπει να χαθεί.



Οι βάσεις για να μετατραπούν τα Γιάννινα σε ένα Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας έχουν τεθεί. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η ευκαιρία δεν θα πρέπει να χαθεί.

Η αρχή έγινε όταν εγκαταστάθηκε η P&I και το επόμενο βήμα ήταν η εγκατάσταση της Teamviewer από την οποία έρχεται και η καλή είδηση..

Η γερμανική εταιρία προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του κέντρου που έχει δημιουργήσει στην περιοχή και στην ανάπτυξή του.

Όπως ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Philipp Deutscher, γενικός διευθυντής της TeamViewer Greece, το κέντρο στα Ιωάννινα απασχολεί αυτή τη στιγμή 40 άτομα όταν πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του με είκοσι.

Το πλάνο, σύμφωνα με τον κ. Deutscher είναι η ομάδα να ενισχυθεί με 10-15 άτομα μέσα στο 2021. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί πως οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν διευκολύνουν την προσπάθεια δεδομένου ότι το πλάνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2020 έκανε λόγο για συνολικό αριθμό 50 ερευνητών μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Teamviewer Meeting, το προϊόν με την ανάπτυξη του οποίου ασχολείται η μία από τις δύο ομάδες στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Η άλλη ομάδα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής εφαρμογής της Teamviewer, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης εφαρμογών και συσκευών. Τομέας, ο οποίος λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά.

Ο κ. Deutscher δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποστήριξη που υπάρχει προς την Teamviewer από τους τοπικούς φορείς της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος και από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σημείωσε δε ότι το πλάνο είναι η πρόσληψη ανθρώπων με υψηλότερες δεξιότητες και η προσπάθεια που υπάρχει είναι να μπορέσει η Teamviewer να προσελκύσει developers από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TeamViewer στη χώρα μας, υπάρχει ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τα πρόσφατα κίνητρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, για όσους επιλέγουν τη χώρα μας για να δουλέψουν.

“Η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ρίζες στην περιοχή κι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργάζονται στα Ιωάννινα” σημείωσε ο κ. Deutscher.




Teamviewer: Επεκτείνει το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Γιάννινα! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2021 Rating: 5 Οι βάσεις για να μετατραπούν τα Γιάννινα σε ένα Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας έχουν τεθεί. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η ευκαιρία δεν ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: