728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου: Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κυνηγών σε ολόκληρη την χώρα για την απαγόρευση της θήρας στο διάστημα της καραντίνας.



Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κυνηγών σε ολόκληρη την χώρα για την απαγόρευση της θήρας στο διάστημα της καραντίνας.

Εξαίρεση δεν αποτελεί η Ήπειρος. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία δια του προέδρου της Νίκου Παπαγρηγορίου απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να γίνει άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Η θήρα, όπως σημειώνει ο κ. Παπαγρηγορίου, αποτελεί μοναχική δραστηριότητα που ασκείται σε όρη και πεδιάδες μακριά από τον αστικό ιστό και χωρίς κοντινή επαφή με άλλους ανθρώπους αφού αυτό επιτάσσει και η ασφαλής χρήση του όπλου.

«Το κυνήγι έχει αναγνωριστεί από την Πολιτεία ως διαχειριστικό μέτρο και για το λόγο αυτό ζητήθηκε από την Κυνηγετική οικογένεια να συνδράμει καταλυτικά τόσο για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων και η λύσσα όσο και στον περιορισμό του πληθυσμού του αγριόχοιρου που προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Μόλις πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση νομοθέτησε ειδικές διατάξεις προς άρση περιορισμών θήρας, δηλαδή επέτρεψε την θήρα του αγριόχοιρου εκτός κυνηγετικής περιόδου ακόμη και εντός καταφυγίων άγριας ζωής. Η απαγόρευση της θήρας για τουλάχιστον 20 μέρες θα οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες που καλλιεργούν» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Παπαγρηγορίου.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας τονίζει ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο η συνέχιση του κυνηγιού επιτρέπεται με συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς.

«Ζητούμε να επαναξιολογηθεί η απαγόρευση και να επιτραπεί το κυνήγι εντός του νομού κατοικίας του κάθε κυνηγού και πάντα κάτω από το αυστηρό πλαίσιο των επιμέρους μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.






Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου: Επιστολή στον Πρωθυπουργό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2020 Rating: 5 Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κυνηγών σε ολόκληρη την χώρα για την απαγόρευση της θήρας στο διάστημα της καραντίνας. Εξαίρεση δεν αποτελ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: