728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ξεσηκωμός στο Καναλλάκι για τα σχολεία – Στον αγώνα και οι γονείς – Έρχονται καταλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ

Στην… τύχη τους έχουν αφεθεί μαθητές και οι οικογένειές στους στο Καναλλάκι Πρέβεζας, μιας και έως σήμερα δεν υπάρχει από πουθενά καμία σαφής απάντηση για το πότε πρόκειται να λειτουργήσει το γυμνάσιο και το λύκειο που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.



Καμία μέριμνα έως τώρα για τους μαθητές - Δεν προχωρούν οι εργασίες

Στην… τύχη τους έχουν αφεθεί μαθητές και οι οικογένειές στους στο Καναλλάκι Πρέβεζας, μιας και έως σήμερα δεν υπάρχει από πουθενά καμία σαφής απάντηση για το πότε πρόκειται να λειτουργήσει το γυμνάσιο και το λύκειο που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι εργασίες έχουν παγώσει τις τελευταίες μέρες.

Οι γονείς έχουν ξεσηκωθεί και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία υποχρεώθηκαν να βιώνουν μαζί με τα παιδιά τους.

Στο Καναλλάκι επικρατεί αναβρασμός και οι γονείς από την μια ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ενώ από την άλλη φαίνονται πως έρχονται καταλήψεις στα όποια σχολεία λειτουργούν και φιλοξενούν τους «άστεγους» μαθητές.

Σήμερα, γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, ζητώντας να βρεθεί λύση, ενώ καταλογίζουν ευθύνες στον Δήμο για την μεγάλη καθυστέρηση των εργασιών. Αύριο πρόκειται να γίνει εκ νέου συγκέντρωση προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο.




Μιλώντας στο PREVEZANEWS, φάνηκαν να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πάντως προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και έξω από το συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου υπάρχουν ακόμα βουνά τα μπάζα, ενώ δεν εκτελείται καμία εργασία.

Ορισμένες φωνές πάντως κάνουν λόγο για τεράστιο μέγεθος των ζημιών στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, που είναι αδύνατον να «μπαλωθούν» προκειμένου να ανοίξει το σχολείο.

Γονείς καταγγέλλουν πως οι εργασίες έχουν παγώσει εδώ και δέκα μέρες και το μέλλον για τα παιδιά τους οδηγεί στην αβεβαιότητα.

Την ίδια ώρα τα παιδιά, τόσο από το Καναλλάκι όσο και από τα γύρω χωριά, παραμένουν μετέωρα και έχουν γίνει «μπαλάκι» αποτέλεσμα της ανευθυνότητας των όσων αποφασίζουν από τα γραφεία τους.

Είναι αναγκασμένα να επιστρέφουν στις δέκα το βράδυ στα σπίτια τους, αφού τα μαθήματα γίνονται απογεύματα σε άλλα σχολικά κτίρια. Στριμωγμένα σε αίθουσες χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό, με τους όποιους κινδύνους λόγω κορονοϊού.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον καθημερινό προγραμματισμό των παιδιών αλλά και στις οικογένειές τους.

Με λίγα λόγια είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα η οποία φαίνεται θα έχει διάρκεια και η οποία όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά αλλά αντιθέτως προκαλεί τρομερά προβλήματα σε όλη την τοπική κοινωνία.

Αύριο έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο Δημαρχείο ενώ φαίνεται να ετοιμάζονται και καταλήψεις στα υπό λειτουργία σχολικά κτίρια.







Ξεσηκωμός στο Καναλλάκι για τα σχολεία – Στον αγώνα και οι γονείς – Έρχονται καταλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5 Καμία μέριμνα έως τώρα για τους μαθητές - Δεν προχωρούν οι εργασίες Στην… τύχη τους έχουν αφεθεί μαθητές και οι οικογένειές στους στο Καναλ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: