728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ιστορική πρόκληση.. Η Αγιά Σοφιά… τζαμί!

Σε μία ιστορική πρόκληση, με την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάζει και τον Ερντογάν να αδιαφορεί «σφραγίστηκε» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


Σε μία ιστορική πρόκληση, με την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάζει και τον Ερντογάν να αδιαφορεί «σφραγίστηκε» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο ανυπέρβλητος βυζαντινός ναός και μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, άνοιξε τις πύλες του για τους ξένους προσκεκλημένους και τους πιστούς που θα δίνουν το παρόν στη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Με όλη την οικογένεια και το υπουργικό συμβούλιο, παραβρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν αποκλείεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες, καθώς επιδιώκει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά στο έπακρο το γεγονός αυτό.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία. Δήλωσε, μάλιστα, αρωγός και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς επίσης και του Ελληνισμού, και τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Όπως τόνισε o αντιπρόεδρος Πενς με ανάρτησή του στο twitter, οι ΗΠΑ θα σταθούν σταθερά στο πλευρό της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στο κάλεσμά της η Αγία Σοφία να παραμείνει προσβάσιμη ως πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο κάθε πίστης.

Η 24η Ιουλίου, δεν επιλέχθηκε τυχαία για την τέλεση της πρώτης, μετά από 86 χρόνια, μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία. Πρόκειται για συμβολική ημερομηνία καθώς εκείνη την ημέρα είχε υπογραφεί η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν θεωρεί ως ζημιά και ήττα του Κεμάλ.

Τέλη του 2016, για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας – σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης – ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 η οποία θέτει τα όρια της χώρας του.




Ιστορική πρόκληση.. Η Αγιά Σοφιά… τζαμί! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2020 Rating: 5 Σε μία ιστορική πρόκληση, με την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάζει και τον Ερντογάν να αδιαφορεί «σφραγίστηκε» η μετατροπή της Αγίας Σοφ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: