728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρόεδρος ΠΣΕ: Τα παραδοσιακά πανηγύρια είναι ιερά



Το παραδοσιακό πανηγύρι για τους Ηπειρώτες είναι κάτι ιερό… Και φυσικά απέχει πολύ από τα πανηγύρια που στάθηκαν αφορμή για την καθολική ματαίωση μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αυτή ήταν μία από τις βασικές επισημάνσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μάκης Κιάμος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η δεύτερη επισήμανση αφορά στην απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για στήριξη των παραδοσιακών μουσικών που περιμένουν να δουλέψουν το διάστημα του καλοκαιριού και βρίσκονται ξαφνικά μετέωροι.

«Το παραδοσιακό πανηγύρι είναι σημείο αναφοράς, γίνεται σε κάθε χωριό μια φορά το χρόνο και είναι αντάμωμα με τους ξενιτεμένους. Μπορεί να περιφρουρηθεί αλλά από την στιγμή που η πολιτεία αποφάσισε την ματαίωσή τους, οφείλουμε να το σεβαστούμε. Το πανηγύρι για τους Ηπειρώτες είναι λέξη ιερή…» σημείωσε ο κ. Κιάμος ο οποίος τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την στήριξη των παραδοσιακών μουσικών.

Των ανθρώπων που περιμένουν να δουλέψουν το καλοκαίρι καθώς οι εκδηλώσεις στην διάρκεια της υπόλοιπης χρονιάς είναι εξαιρετικά περιορισμένες.






Πρόεδρος ΠΣΕ: Τα παραδοσιακά πανηγύρια είναι ιερά Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5 Το παραδοσιακό πανηγύρι για τους Ηπειρώτες είναι κάτι ιερό… Και φυσικά απέχει πολύ από τα πανηγύρια που στάθηκαν αφορμή για την καθολική ...

[][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: