728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

S.O.S του Απόλλωνα για το γήπεδο -Τη Δευτέρα η τελική απάντηση από το Δήμο Πάργας



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας με αρκετή προσέλευση η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Απόλλωνα Πάργας, η οποία είχε αναβληθεί ώστε να υπάρξει κατατοπιστική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά σχετικά με τις ενέργειες από πλευρά του, στο φλέγον θέμα της αντικατάστασης και τοποθέτησης του νέου τάπητα στο γήπεδο Πάργας αλλά και τις τελικές διαπραγματεύσεις με τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Να θυμίσουμε ότι το Δημ. Στάδιο Πάργας “Β.Ε. ΒΑΣΙΛΑ” είχε κριθεί ακατάλληλο για την τέλεση ποδοσφαιρικών αγώνων διότι εγκυμονούσε κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών το 2017 μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε η Επιτροπή Στατιστικής και Γηπέδων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Από τότε η ομάδα του Απόλλωνα έμεινε χωρίς σπίτι και αναγκάστηκε τις αγωνιστικές περιόδους 2018-2019 και 2019-2020 να ΄΄μεταναστεύει’’ σε Αγιά, Ωρωπό, Βαλανιδοράχη, Μεσοπόταμο, Μαργαρίτι, Μαζαρακιά και για προπονήσεις και για αγώνες, κάτι που της έχει προσθέσει τεράστιο οικονομικό βάρος.



Το πρόβλημα του γηπέδου έγκειται στο ότι είχαν εμπλακεί δυο εργολάβοι, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ο ένας τον άλλον με την υπόθεση να έχει πάρει το δικαστικό δρόμο και να κολλάει στη γραφειοκρατία.

Στη σημερινή Γ.Σ ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι δε θα ήταν παρών λόγω των εκδηλώσεων του Σουλίου στις οποίες έπρεπε να παρευρεθεί. Εκπροσωπούνταν από τους Αντιδημάρχους Δημήτριο Μπούσιο και Σπύρο Πιτσαρό, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι ο Δήμαρχος Πάργας μίλησε με τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών και έθεσε τελεσίγραφο στους δυο αντιδίκους να λύσουν το ζήτημα μεταξύ τους μέχρι αύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου και να τον ενημερώσουν ποιος από τους δυο θα προχωρήσει την κατασκευή. Αν αυτό δεν συμβεί θα ακυρωθεί η διαδικασία και το έργο θα μπει σε καινούργια προκήρυξη. Θα πάει σαν έργο και όχι ως προμήθεια με το χρόνο ολοκλήρωσης να μην υπερβαίνει τους 6 μήνες, δίνοντας μάλιστα υπόσχεση ότι οτιδήποτε μπορεί να παραπεμφθεί και να κερδηθεί χρόνος θα γίνει. Δευτέρα έχουμε τελικά απάντηση, μέσα στη βδομάδα θα δούμε τι θα γίνει ακριβώς.



Αυτός ίσως να είναι και το καλό σενάριο γιατί αν δε βρεθεί τελικά λύση μεταξύ των αντιδίκων, η Πάργα για να έχει γήπεδο θα πρέπει να περιμένει τη δικαστική απόφαση, η οποία σίγουρα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Και αυτό θα είναι ένα ακόμη δύσκολο έργο για τη νέα Διοίκηση, αλλά και τραγικό από τις 4 ομάδες που έχει η Πάργα, οι τρεις να συνεχίσουν να είναι άστεγες.

Κάτι που ζητήθηκε μάλιστα στη Γ.Σ και είναι απολύτως κατανοητό είναι ο Δήμος να μπορέσει να εγγυηθεί η ομάδα να φιλοξενηθεί στο πιο κοντινό γήπεδο για 4-5 παιχνίδια, αυτό της Αγιάς, που είναι και Δημοτικό, αφού το μόνο γήπεδο πλέον στην περιοχή είναι αυτό. Επίσης ζητήθηκε και στους εκπροσώπους του Δήμου που παρευρέθηκαν να εντάξει ο Δήμος στην νέα προκήρυξη τη δημιουργία ενός νέου βοηθητικού γηπέδου για τις προπονήσεις.

Η προσπάθεια του Δ.Σ του Απόλλωνα την τελευταία διετία ήταν αξιέπαινη αφού μπόρεσαν να κρατήσουν μια ομάδα χωρίς γήπεδο, περιπλανώμενη από εδώ και εκεί, με ελάχιστα έσοδα από χορηγίες και με τον κόσμο να βοηθάει μέσω των λαχειοφόρων αγορών.

Πλέον, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να βρεθεί λύση για το γήπεδο, γιατί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του Covid-19, και με τον τομέα του αθλητισμού να έχει πληγεί αρκετά, μόνο έτσι η ομάδα θα συνεχίσει να υφίσταται και θα έχει συνέχεια.




Στη συνέχεια ακολούθησε ο διοικητικός απολογισμός από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας κ. Αντώνη Ζέρη, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: ‘’ Σήμερα λήγει η θητεία μας. Με προτροπή όλων σας μπήκα μπροστά για την αγάπη μου για την ομάδα και για να μην διαλυθεί. Περάσαμε απίστευτη ταλαιπωρία λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου. Μετά από 21 χρόνια στην ομάδα, αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά. Ήμουν μια ζωή εργάτης, αγαπούσα την ομάδα, την αγαπώ και θα την αγαπώ. Λάθη έκανα αλλά ήμουν πάντα εκεί. Έκανα όμως τον κύκλο μου. Η ομάδα έχει συνέχεια. Πλέον θα βοηθάω τα μέγιστα σαν παλιός παράγοντας, φίλαθλος και σαν παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας», και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Μηνά Μπάμπο.



Το λόγο πήρε και ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας κ. Γιάννης Μπάμπος που δήλωσε: ‘’ Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την συνεργασία. Έχω κάνει πολλές θητείες στον Απόλλωνα, αυτή είναι η τελευταία μου. Αναλάβαμε πολύ δύσκολα τον Απόλλωνα, χωρίς γήπεδο και με τεράστια έξοδα. Εγγυήσεις δεν έχουμε ότι θα έχουμε γήπεδο και η ομάδα είναι δύσκολο να αντέξει. Η ομάδα για να λειτουργήσει και να έχει συνέχεια πρέπει να έχει γήπεδο. Το μόνο θετικό είναι ότι εδώ και μια βδομάδα ξεκίνησαν και ανακατασκευάζονται τα αποδυτήρια του γηπέδου από το Κληροδότημα Βασιλά. Εξαντλήθηκα οικονομικά και έχασα και χρόνο. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι και ελπίζω η ομάδα να πάει σε καλά χέρια και να συνεχίσει να υφίσταται. Τα καταφέραμε, ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και λάθη κάναμε αλλά όχι σκόπιμα. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά δε θα είμαι σε κανένα πόστο’’




S.O.S του Απόλλωνα για το γήπεδο -Τη Δευτέρα η τελική απάντηση από το Δήμο Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 31, 2020 Rating: 5 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας με αρκετή προσέλευση η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: