728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γιάννος Ζέρης: Παργινός Οφθαλμίατρος -Έλληνας του Εξωτερικού.





Ένας ευπατρίδης Παργινός που σε κάθε του στιγμή εκφράζει την αγάπη τού για την Πάργα, ενώ ζει στη Γαλλία με την σύζυγο του Κατρίν με την οποία έχει αποκτήσει δύο γιούς και μια κόρη. Ο Γιάννος Ζέρης γεννήθηκε στην Πάργα το 1947 Γονείς του ήταν ο δικηγόρος Τηλέμαχος Ζέρης και μητέρα του ή Ελένη Σπυρίδη οι οποίοι καταγόταν από την Πάργα.Ο Πατέρας του άσκησε τη δικηγορία στην Πάργα και μια φορά την εβδομάδα επισκεπτόταν το Ειρηνοδικείο στο Σταυροχώρι. Τότε από μικρό παιδί πρώτο ήρθε σε επαφή με το φανάρι καθώς ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί.

Από την μικρή ηλικία των δεκατριών χρονών άρχισε να αποθανατίζει την Πάργα και τις τοποθεσίες της, αλλά και το Φανάρι με τη φωτογραφική του μηχανή _κουτί που του έκανε δώρο ο πατέρας του 
Αϊ-Γιαννιού.

Το χόμπι του μικρού Γιάννου ήταν η φωτογράφιση. Το πάθος του ερασιτέχνη και η αγάπη που έτρεφε για την Πάργα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, έχουν αποτυπωθεί σε ένα μεγάλο ιστορικό αρχείο φωτογραφιών.

Ως μαθητής γυμνασίου, οι γονείς του τον έστειλαν στην Αθήνα να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις, ώστε ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, οι σπουδές στην Ιατρική. Σπούδασε στην ιατρική Αθηνών και η αγάπη του για την ειδικότητα της οφθαλμιατρικής τον οδήγησε στο Μονπελιέ της Γαλλίας, όπου εκεί έκανε την ειδικότητα του.



Έκτοτε ζει στη Γαλλία, με τη Γαλλίδα σύζυγό του Κατρίν, τους δύο γιούς και την κόρη του, από τούς οποίους έχει επτά εγγόνια. Τα παιδιά του επαγγελματικά κινούνται και εκείνα στον χώρο της ιατρικής.

Έχει κάνει σπουδαία καριέρα στην Οφθαλμιατρική Διετέλεσε ως Νοσοκομειακός Διευθυντής μεγάλης Οφθαλογικής κλινικής 2000 κλινών, στη Γαλλία διατηρώντας και ιδιωτικό ιατρείο.

Πραγματοποίησε πάνω από 35 εκπαιδευτικά και επαγγελματικά ταξίδια στην Αμερική για να παρακολουθεί πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια αποκτώντας την ειδικότητα της Νευροοφθαλμολογίας

Την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για όσα η Πάργα του χάρισε συνοδεύεται με ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις, όμορφες οικογενειακές στιγμές, αγάπης για την ελληνική φύση, την ελληνική θάλασσα και τον ελληνικό ουρανό,Αγάπη για τις πατρογονικές του ρίζες και αξίες. Εκείνος διαμόρφωσε μια προσωπικότητα που δίκαια τον χαρακτηρίζουν ευπατρίδη Έλληνα,ο οποίος ζει στην Γαλλία, όμως στην ψυχή του έχει φυλαγμένη καλά την πατρίδα Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πάργα του.

Πάντα μιλά με νοσταλγία και δηλώνει περήφανος για την μεγάλη αγωνία που είχε κάθε καλοκαίρι :((Πώς και πώς να έρθω στην Πάργα, κάθε φορά που τελείωνα την εξεταστική μου, από την Αθήνα)) όπως μου δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντα μιλά με νοσταλγία και δηλώνει περήφανος για την μεγάλη αγωνία που είχε κάθε καλοκαίρι :((Πώς και πώς να έρθω στην Πάργα, κάθε φορά που τελείωνα την εξεταστική μου, από την Αθήνα)) όπως μου δήλωσε χαρακτηριστικά.



Και αυτή η αγωνία που εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς κάθε χρόνο επισκέπτεται την Πάργα τουλάχιστον τρεις φορές και δεν βλέπει την ώρα πότε να την ξανά επισκεφτεί,νοσταλγώντας το μέρος των παιδικών του χρόνων, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί επικοινωνία με τους παιδικούς του φίλους και εκφράζει κάθε στιγμή τη μεγάλη αγάπη για τον γενέθλιο τόπο του.

Δεν είναι καθόλου τυχαία λοιπόν η συλλογή χιλιάδων φωτογραφιών οι οποίες λειτουργούν ως ένα εικονικό ημερολόγιο αλλοτινών εποχών και κοινωνικών στιγμών, με κύρια αναφορά στην παλιά Πάργα, την καινούργια Πάργα και την τουριστική εξέλιξη τής, όπως και σε κοινωνικές στιγμές που αποτυπώνουν τους ανθρώπους της.










πηγη:https://aggelioforosepirou.gr/
Γιάννος Ζέρης: Παργινός Οφθαλμίατρος -Έλληνας του Εξωτερικού. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 31, 2020 Rating: 5 Ένας ευπατρίδης Παργινός που σε κάθε του στιγμή εκφράζει την αγάπη τού για την Πάργα, ενώ ζει στη Γαλλία με την σύζυγο του Κατρίν με την ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: