728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έγινε για πρώτη φορά χορήγηση πλάσματος με αντισώματα σε ασθενή στην Ελλάδα


Η αρχή της πειραματικής διαδικασίας έγινε στον «Ευαγγελισμό»





Σε δύο ασθενείς με covid 19 που πληρούσαν συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια, ξεκίνησε η χορήγηση πλάσματος αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης που διεξάγεται στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, οι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» και η έγχυση του πλάσματος θα ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις, ανά δύο ημέρες. Εικόνα για την πορεία της υγείας τους θα έχουμε σε 10 με 15 μέρες.

Η μελέτη ενεργοποιήθηκε στις 28 Απριλίου και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής πλάσματος από δότες, με πλασμαφαίρεση και στη συνέχεια χορήγησή του σε σοβαρά ασθενείς.

Από έναν δότη λαμβάνονται 600 ml πλάσματος, το οποίο χορηγείται στον ασθενή σε τρεις δόσεις (σσ των 200 ml) ανά δύο ημέρες.





πηγη:https://www.newsbeast.gr

Έγινε για πρώτη φορά χορήγηση πλάσματος με αντισώματα σε ασθενή στην Ελλάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 14, 2020 Rating: 5 Η αρχή της πειραματικής διαδικασίας έγινε στον «Ευαγγελισμό» Σε δύο ασθενείς με  covid 19  που πληρούσαν συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια,...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: