728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λειτουργία καταστημάτων Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας μετά τον σεισμό της 21/3/2020





O Δήμαρχος Πάργας μετά από επικοινωνία που είχε με τα αρμόδια στελέχη της Εθνικής Τράπεζας απέστειλε γραπτό αίτημα για την άμεση επίλυση του θέματος με την διακοπή λειτουργίας του κύριου καταστήματος Καναλακίου , καθώς και την αναβάθμιση του καταστήματος Πάργας.
Ακολουθεί η επιστολή :

Στον Δήμο Πάργας λειτουργούσαν για δεκαετίες δύο καταστήματα της ΕΤΕ: ένα στο κέντρο της Πάργας με τον κωδικό 281 και ένα στο Καναλάκι, όπου και η έδρα του Καλλικρατικού Δήμου, με τον κωδικό 392.

Τα τελευταία όμως χρόνια, για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, μετατράπηκε το κατάστημα 392 Καναλακίου σε κύριο κατάστημα και το κατάστημα 281 της Πάργας σε θυρίδα με περιορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες και περιορισμένο προσωπικό, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πάργας, αλλά και σε χιλιάδες συναλλασσόμενους της περιοχής.

Την 21η Μαρτίου 2020 ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε εκατοντάδες κτήρια της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου μας, στην οποία Δ.Ε. στεγαζόταν και το κατάστημα 392 Καναλακίου και, όπως σας είναι ήδη γνωστό, το κτήριο της ΕΤΕ κρίθηκε επικίνδυνο και ακατάλληλο και σταμάτησε να λειτουργεί από την ημέρα του σεισμού και εφεξής. Όλο το βάρος των συναλλαγών μεταφέρθηκε όπως ήταν φυσικό στην θυρίδα (κατάστημα) της Πάργας, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Καναλακίου (η οποία περιοχή έχει πληθυσμό περί τις 10.000) να αναγκάζονται να διανύουν απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μεταβούν στην Πάργα για μια τραπεζική εργασία, να ταλαιπωρούνται σε ατελείωτες ώρες και ουρές αναμονής έξω από το κατάστημα, και να σπαταλούν εργατοώρες και καύσιμα μετακινήσεων.

Επειδή λοιπόν υφίσταται άμεση και επείγουσα ανάγκη, αφενός να επαναλειτουργήσει το κατάστημα Καναλακίου, αφετέρου δε να μετατραπεί η θυρίδα Πάργας σε κανονικό και πλήρως στελεχωμένο κατάστημα, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος.

Σημειωτέον ότι, τόσο η άμεση επαναλειτουργία του καταστήματος Καναλακίου, όσο και η δημιουργία ανεξάρτητου καταστήματος στην Πάργα βρίσκουν σύμφωνες όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων του Δήμου μας.

Λειτουργία καταστημάτων Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας μετά τον σεισμό της 21/3/2020 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 14, 2020 Rating: 5 O Δήμαρχος Πάργας μετά από επικοινωνία που είχε με τα αρμόδια στελέχη της Εθνικής Τράπεζας απέστειλε γραπτό αίτημα για την άμεση επίλυση του...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: