728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καθορισμός ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση μαθητών σεισμοπλήκτων περιοχών του Δήμου Πάργας 2019





Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό την 21η Μαρτίου 2020, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε περισσότερες από τριακόσιες πενήντα κατοικίες της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου στην οποία Δ.Ε. λειτουργεί το ΓΕΛ Καναλακίου και το ΕΠΑΛ Καναλακίου.

Λόγω του εύρους των ζημιών η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Καναλακίου και του ΕΠΑΛ Καναλακίου, δεν ήταν δυνατό να μπορούν να μελετούν κανονικά και να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές του 2020, αφού πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια και να μελετούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Πάργας ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για τους μαθητές και αποφοίτους οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας ισχυρού σεισμού και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση - δήλωση να συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020 και πιο συγκεκριμένα και ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι του ΓΕΛ Καναλακίου και του ΕΠΑΛ Καναλακίου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Το δικαίωμα αυτό να ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2019-2020, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση - δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, καθώς και για τους αποφοίτους που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν αίτηση - δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020 με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει χρήση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Καθορισμός ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση μαθητών σεισμοπλήκτων περιοχών του Δήμου Πάργας 2019 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2020 Rating: 5 Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό την 21η Μαρτίου 2020, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: