728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Αριστοτέχνες» δράστες τοποθέτησαν κοτόπουλα γεμισμένα με δηλητήριο στον Σμόλικα!





Διαστάσεις έχει πάρει η διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων και στην Ήπειρο, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Οι καταγγελίες ήταν αρκετές και στις περιπτώσεις που διερευνήθηκαν εντοπίστηκαν και τα σχετικά ευρήματα. Η πιο κραυγαλέα, πέρα από αυτή των Σερβανιών όπου άγνωστοι σκόρπισαν κατά μήκος του δασικού - αγροτικού οδικού δικτύου ψάρια εμποτισμένα με δηλητήριο αποκαλύπτεται στα ορεινά της Κόνιτσας και στα όρια της τοπικής κοινότητας Διστράτου.

«Αριστοτέχνες», δράστες τοποθέτησαν κοτόπουλα κρεοπωλείου γεμισμένα με δηλητήριο. Τα δολώματα συλλέχθηκαν από το Δασαρχείο Κόνιτσας, ενώ ενημερώθηκε επίσης η Αστυνομία και η Θηροφυλακή.

Τα κίνητρα των δραστών φαίνεται πως εστιάζουν στην εξόντωση αλεπούδων και ενδεχομένως αδέσποτων σκύλων στα Σερβιανά, αλλά και αρκούδων στον Σμόλικα.

Πέρα όμως από αυτήν καθαυτή την πράξη της χρήσης και διασποράς δηλητηριασμένων δολωμάτων που είναι παράνομη, η εξόντωση σπάνιων και προστατευόμενων ειδών από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πολλαπλώς παράνομη.

Φαίνεται πως η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε την ευκαιρία σε «δεξιοτέχνες» φολιαστές, σημειώνει η Ορνιθολογική, να δράσουν με την ησυχία τους και να σκορπίσουν δηλητηριασμένα δολώματα χωρίς να ανησυχούν ότι θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν από τις αρμόδιες αρχές. Προς αυτή την κατεύθυνση τους ευνοεί και το γεγονός ότι ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν πλέον στη φύση -λόγω των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας- και κατά συνέπεια οι λιγοστές πιθανότητες να τους εντοπίσει κάποιος επί το καταστροφικό και παράνομό τους έργο είναι μηδαμινές.





Σε όλες τις περιπτώσεις η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία παρείχε κατευθύνσεις για τα περεταίρω στάδια τεκμηρίωσης και διαχείρισης των περιστατικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η Ήπειρος και συγκεκριμένα το βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας όπου απαντά ο κρισίμως απειλούμενος και προστατευόμενος μεταναστευτικός γύπας Ασπροπάρης (γνωστός στην Ήπειρο ως Κουκάλογο), ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στα δηλητηριασμένα δολώματα, αφού βασικό μέρος της διατροφής του αποτελούν τα νεκρά ζώα.

Η Ορνιθολογική απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες να εντείνουν άμεσα τις προσπάθειές τους για την αποτροπή παρόμοιων παράνομων περιστατικών, που σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να είναι σε έξαρση καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων της καραντίνας.







«Αριστοτέχνες» δράστες τοποθέτησαν κοτόπουλα γεμισμένα με δηλητήριο στον Σμόλικα! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 30, 2020 Rating: 5 Διαστάσεις έχει πάρει η διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων και στην Ήπειρο, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ελληνική Ορνιθολογική ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: