728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πέντε συνελήφθησαν, 54 αναχώρησαν για την Αλβανία μετά το «μπλόκο» στα Γιάννινα




Μετά από μία πολύωρη περιπέτεια αναχώρησαν για την πατρίδα τους οι 54 από τους 59 Αλβανούς που είχαν φτάσει στο σταθμό του ΚΤΕΛ το απόγευμα της Τετάρτης. Οι υπήκοοι της γείτονος είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα έχοντας όλοι το έγγραφο που απαιτείται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις για την μετακίνηση και το οποίο αφορούσε στην επιστροφή τους στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Οι 54 εξάλλου από αυτούς βρισκόταν στην Ελλάδα νόμιμα, με άδεια παραμονής τρίμηνης διάρκειας. Οι άδειες αυτές έληγαν οπότε εκ των πραγμάτων έπρεπε να επιστρέψουν.

Μόνο οι πέντε από τους 59 δεν διέθεταν άδεια παραμονής και ως εκ τούτου συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Από προχθές ωστόσο και με απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης τα σύνορα έκλεισαν για όλες τις μετακινήσεις. Για να διέλθει κάποιος πολίτες και να περάσει στην Αλβανία πρέπει να διαθέτει έγγραφη βεβαίωση από τις διπλωματικές αρχές της χώρας.

Κανένας από τους Αλβανούς δεν διέθετε το συγκεκριμένο έγγραφο με αποτέλεσμα η Αστυνομία να σταματήσει το ταξίδι τους καθώς και την προσπάθειά τους να κινηθούν πεζοί προς τα σύνορα, αφού δεν είχαν καταφέρει να βρουν μεταφορικό μέσο.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου διανυκτέρευσαν και στις εννέα το πρωί περίπου αναχώρησαν για τα σύνορα αφού προηγήθηκε συνεννόηση της Αστυνομίας με το Αλβανικό Προξενείο καθώς και συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών.






Πέντε συνελήφθησαν, 54 αναχώρησαν για την Αλβανία μετά το «μπλόκο» στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2020 Rating: 5 Μετά από μία πολύωρη περιπέτεια αναχώρησαν για την πατρίδα τους οι 54 από τους 59 Αλβανούς που είχαν φτάσει στο σταθμό του ΚΤΕΛ το απόγευ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: