728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απαγορεύονται οι απολύσεις λόγω κορονοϊού

Μπλόκο στους εργοδότες βάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες - Το μεσημέρι στις 12 οι ανακοινώσεις





Στην απαγόρευση των απολύσεων από επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κορονοϊού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καμία επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πακέτο μέτρων διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να κάνει απολύσεις.

Στις σχετικές ανακοινώσεις θα προβούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μαζί με μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας.

Με απλά λόγια, οι εργοδότες στην περίπτωση που προχωρήσουν σε απολύσεις θα αποκλειστούν από τα οικονομικά κίνητρα που περιλαμβάνει το πακέτο ενισχύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ που θα πέσει στην οικονομία μετά τον κορονοϊό, όπως την παράταση για 4 ακόμη μήνες του μέτρου της αναστολής των φορολογικών και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Τέλος, εργαζόμενος που απολυθεί όσο η επιχείρηση παραμένει κλειστή λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και προσφύγει στη δικαιοσύνη, τότε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δικαιωθεί.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να εφαρμοστούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.






Απαγορεύονται οι απολύσεις λόγω κορονοϊού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2020 Rating: 5 Μπλόκο στους εργοδότες βάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες - Το μεσημέρι στις 12 οι ανακοινώσεις Στην απαγόρευση των απολύσ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: