728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γιαννιώτης αστυνομικός από τον Έβρο.. «Έχουμε ξεκάθαρη εντολή να μην περάσει κουνούπι»




Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Ηπείρου βρίσκονται ήδη στον Έβρο. Ανάμεσά τους δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που όπως συνάδελφοί τους από όλη την χώρα έχουν αναπτυχθεί στις Καστανιές δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο φράγμα για τις χιλιάδες των μεταναστών που συνωστίζονται στην άλλη πλευρά των συνόρων. Δύναμη είκοσι ακόμη αστυνομικών αναχωρεί σήμερα για τα σύνορα ενώ επίκειται και περαιτέρω μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων από την Ήπειρο προς τον Έβρο. Το βλέμμα όλων των Ελλήνων είναι στραμμένο στα σύνορα και σε γεγονότα πρωτόγνωρα για την χώρα.

Το Epiruspost επικοινώνησε με αστυνομικό από τα Γιάννινα που βρίσκεται από το Σάββατο στην καρδιά των γεγονότων.

«Οι εντολές που έχουμε είναι ξεκάθαρες. Να μην περάσει ούτε κουνούπι τα σύνορα. Το εντυπωσιακό είναι ο απόλυτος συντονισμός που υπάρχει και η ψυχραιμία όλων των συναδέλφων αστυνομικών, στρατιωτικών αλλά και πυροσβεστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», σημειώνει.

Στα σύνορα έχουν δημιουργηθεί ουσιαστικά τρεις ζώνες ελέγχου. Είναι η πρώτη με ισχυρές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στις Καστανιές και σε άλλα περάσματα.

Ακολουθεί με δεύτερη ζώνη με συνεχείς περιπολίες σε όλα τα κρίσιμα σημεία και μία τρίτη στις πυραμίδες και σε περάσματα που είναι γνωστά στους ντόπιους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Γιαννιώτη αστυνομικού από την άλλη πλευρά των συνόρων συνωστίζεται πολύς κόσμος στην συντριπτική πλειοψηφία νεαροί άνδρες.

«Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν πρόκειται για οικογένειες Συρίων αλλά για Αφγανούς, Πακιστανούς και άλλους. Κατά διαστήματα εκδηλώνονται οργανωμένες επιθέσεις από την πλευρά τους. Αντιμετωπίζονται με ρίψη δακρυγόνων ενώ έχουν αναπτυχθεί οχήματα της Πυροσβεστικής τα οποία προχωρούν σε ρίψεις νερού»…

Το μοναδικό πρόβλημα για τους Γιαννιώτες αστυνομικούς αφορά την διαμονή τους. Το σύνολο των δυνάμεων από την περιοχή παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα όμως στις περιοχές αυτές δεν κατάφεραν να βρουν δωμάτιο.

Έτσι μένουν στην Κομοτηνή με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύς χρόνος για την μετακίνησή τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει ενημερωθεί και βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τοπικές Διευθύνσεις ώστε είτε να λυθεί το πρόβλημα της διαμονής είτε να προσμετρά ο χρόνος μετακίνησης ως χρόνος υπηρεσίας.

Όμως αυτό είναι το τελευταίο στις δύσκολες καταστάσεις που διαχειρίζονται οι Αστυνομικοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις…





Γιαννιώτης αστυνομικός από τον Έβρο.. «Έχουμε ξεκάθαρη εντολή να μην περάσει κουνούπι» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαρτίου 01, 2020 Rating: 5 Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Ηπείρου βρίσκονται ήδη στον Έβρο. Ανάμεσά τους δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που όπω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: