728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου




Συνάντηση εργασίας είχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Ιωάννης Χουλιαράς με αντικείμενο την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που υπάρχουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας και στο Κάστρο Μαργαριτίου για τα οποία έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένα έργα.

Σε ό,τι αφορά το Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας πρόκειται να υλοποιηθεί από το Δήμο το έργο με τίτλο «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με τις παρεμβάσεις να έχουν στόχο την ανάπτυξη και την κατάλληλη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου ώστε να αξιοποιηθεί για την αναψυχή των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον θα συμβάλλουν στη σύνδεση του Ενετικού Κάστρου με το αστικό περιβάλλον και στην προσέλκυση τουριστών εντός της πόλης της Ηγουμενίτσας. Παράλληλα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία πρόκειται να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις αναστήλωσης και ανάδειξης τμημάτων του Κάστρου.

Στο Κάστρο του Μαργαριτίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία θα προβεί επίσης σε τμηματικές αναστηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη του Κάστρου και την ασφαλή επισκεψιμότητα σε αυτό, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε αυτό.

Πέρα από τα ανωτέρω, αμφότεροι συμφώνησαν να εντείνουν την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη των μνημείων πολιτισμού, που υπάρχουν στον Δήμο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.





Ανάδειξη των Κάστρων Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2020 Rating: 5 Συνάντηση εργασίας είχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Ιωάννης Χουλιαράς μ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: