728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάργα:Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ενηλίκων, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020!!




«Η Πηγή Της Νιότης»

Ο Πρασινογένης πειρατής με το ροζ μουστάκι (βλέπετε δεν του πέτυχε το χρώμα την τελευταία φορά) γυρνούσε τις θάλασσες και λεηλατούσε νησιά, χωριά, πόλεις και σάρωνε ότι έβρισκε στο πέρασμα του. Αναζητούσε οτιδήποτε πολύτιμο, θησαυρούς, κοσμήματα, χρήματα και φυσικά… πληροφορίες! Ναι, ναι πληροφορίες για σπάνια και μοναδικά αντικείμενα αξίας. Αυτό όμως που κυνηγούσε αυτή τη φορά ήταν κάτι διαφορετικό. Κάτι πραγματικά μοναδικό που θα του έλυνε όλα τα προβλήματα του για πάντα… Το βασικό και πιο ουσιαστικό του πρόβλημα ήταν ο ΧΡΟΝΟΣ! Ο χρόνος που περνάει και δεν ξαναγυρνάει. Ο χρόνος που χτυπάει αλύπητα. Όσο ισχυρός και να ήταν ο πειρατής μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αποσυρόταν από την Ενεργό Δράση όπως έλεγε! Τα χρόνια φαινόντουσαν και στο πρόσωπο του και στο σώμα του πλέον, που είχε γίνει πιο αργοκίνητο και από το σαπιοκάραβό του, το οποίο όμως δεν μπορούσε να αποχωριστεί εύκολα. Αν και άγριος ήταν συναισθηματικός κατά βάθος…
Από την τελευταία επιδρομή του, κουβάλησαν οι πιτσιρικάδες, νεοσύλλεκτοι πειρατές βιβλία και περιοδικά. «Μη βαράς αφεντικό! Μας είπαν ότι είναι θησαυρός και τα πήραμε!»
«Νιάτα, τι περιμένεις… τι να τα κάνω μωρέ τα βιβλία; Προσάναμμα;;; Μάλλον εκεί θα καταλήξουν!»
Το βράδυ που ξάπλωσε και από τους πόνους στην πλάτη δεν μπορούσε να κοιμηθεί, σηκώθηκε και έπιασε ένα βιβλίο από τη στοίβα. Έλεγε Ο Ταξιδιωτικός σας Οδηγός. Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες και το μάτι του έπιασε ένα τίτλο «Ελάτε να βρείτε εδώ την πηγή της Νιότης!»
Μα αυτό ήταν, αυτό θα του έλυνε το πρόβλημα. Θα γινόταν για πάντα νέος! Αυτό ήταν πέρα από τις προσδοκίες του. Διάβασε παρακάτω γρήγορα και έλεγε για το Ιόνιο Πέλαγος. Φώναξε αμέσως στο πλήρωμα και έκαναν αλλαγή πλεύσης.


Λεηλάτησε και τα 7 μεγάλα καθώς επίσης και όλες τις βραχονησίδες αλλά μάταια… Όλο το πλήρωμα φώναζε ότι πρώτη φορά γινόταν αυτό, να ψάχνουν τόσο καιρό χωρίς να βρουν τίποτα. Μάλλον ο καπετάνιος είχε χάσει την αίγλη του. Δεν ήταν τόσο δυνατός πια, φαίνεται. Ο Πρασινογένης μας κλείστηκε στο δωμάτιο του και όπως ήταν σκυμμένος είδε το περιοδικό ανοιχτό στη σελίδα που το είχε αφήσει. Το έπιασε στα χέρια του και συνέχισε να διαβάζει εκεί που είχε σταματήσει. Ελάτε στο πιο όμορφο και μοναδικό νησί του Ιονίου Πελάγους να βρείτε την Πηγή της νιότης. Επισκεφθείτε το μοναδικό νησί της Ηπείρου, την γραφική Πάργα! Φρίκαρε! Μα που ξανακούστηκε! Νησί σε Ήπειρο; Υποσχέθηκε στους ναύτες του ότι αυτός θα ήταν και ο τελευταίος προορισμός και μόνο έτσι πείστηκαν να τον υπακούσουν. Έφυγαν από την Κέρκυρα λοιπόν και έρχονται προς τα δω.

Είτε ξέρετε κάτι για την Πηγή της νιότης είτε όχι πρέπει να τους προλάβουμε πριν μας πάρουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε. Να προλάβουμε την καταστροφή και τη λεηλασία!!!


Πως παίζεται το παιχνίδι…

Η κάθε ομάδα έχει μια ταυτότητα στα χέρια της με αρίθμηση ίση με τους γρίφους. Ο Αρχηγός της κάθε ομάδας θα λάβει την ταυτότητα μαζί με τον πρώτο γρίφο. Συζητάει όλη η ομάδα, αποφασίζουν που μπορεί να είναι η λύση του γρίφου και στέλνει 1 ή περισσότερους από αυτήν στο σημείο. Εάν έχουν καταλήξει σε περισσότερα σημεία φεύγουν περισσότεροι και όποιος το βρει! Ο Γρίφος είναι ένα μικρό ταμπελάκι όπου απεικονίζεται το σήμα του κυνηγιού. Όποιος το βρίσκει πρέπει να βγάλει σέλφι με το κινητό του (πρέπει να φαίνεται πρόσωπο και ταμπελάκι) και να επιστρέψει με την ταυτότητα της ομάδας στο κεντρικό σημείο συνάντησης του συλλόγου, να δείξει τη φωτογραφία, να βάλει σφραγίδα ο Σύλλογος στην ταυτότητα στον αντίστοιχο αριθμό και να πάρει τον επόμενο γρίφο. Η ομάδα που θα λύσει πρώτη τον τελευταίο γρίφο θα είναι και η νικήτρια!


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΜΑΔΕΣ

1. Η ομάδα σας θα πρέπει να αποτελείται από 7 έως 12 άτομα (ενήλικες ή μαθητές Λυκείου.)
2. Αποφασίστε έναν αρχηγό (για πρακτικούς λόγους ο οποίος θα πρέπει να είναι ενήλικας)
3.Σκεφτείτε ένα όνομα για την ομάδα σας (να είστε δημιουργικοί)
4. Διαλέξτε αρχηγείο όπου θα λειτουργεί ως γραφείο και σημείο συνάντησης.
5. Εξοπλιστείτε με κινητά, λάπτοπ, φορτιστές, ίντερνετ και πιο παραδοσιακά μολύβι-στυλό-χαρτί.
6. Ξεσκονίστε μυαλό, πόδια, αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα καθώς και βάρκες και αεροπλάνα. Τα περισσότερα από αυτά θα φανούν χρήσιμα!
7. Τη μέρα του κυνηγιού να θυμηθείτε να φέρετε μαζί μία τσάντα ή σακούλα ή μεγάλο πουγκί, ένα σελοτέιπ και ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι.
8. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ο Σύλλογος θα εξυπηρετεί ένα άτομο από μία ομάδα κάθε φορά.
9. Έχετε το δικαίωμα να πάρετε 3 βοήθειες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε οποιοδήποτε γρίφο επιθυμείτε αλλά 15 λεπτά αφότου έχετε πάρει το συγκεκριμένο γρίφο στα χέρια σας.
10. Η λύση του κάθε γρίφου δεν μπορεί να δοθεί στο Σύλλογο ένα δεν περάσουν τα 5 πρώτα λεπτά αφότου έχετε πάρει το συγκεκριμένο γρίφο στα χέρια σας.
11. Όλα τα μεταφορικά μέσα απαγορεύονται μέσα στην παραλία. Όποια ομάδα παραβεί τον κανόνα ακυρώνεται αυτόματα.
12. Βασικά εφόδια κέφι, καλή διάθεση και όρεξη για σκέψη και τρέξιμο!!!
Πάργα:Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ενηλίκων, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020!! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10, 2020 Rating: 5 «Η Πηγή Της Νιότης» Ο Πρασινογένης πειρατής με το ροζ μουστάκι (βλέπετε δεν του πέτυχε το χρώμα την τελευταία φορά) γυρνούσε τις θάλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: