728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στόχος η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού




Στη μάχη της αύξησης των τουριστικών εσόδων θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Τουρισμού για τη νέα τουριστική χρονιά, που με αισιοδοξία ατενίζει την εξέλιξη της.

Ένα στοίχημα που περνάει και μέσα από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με όχημα τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την μετεξέλιξη του τουριστικού μοντέλου ήλιου και θάλασσας, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής στρατηγικής.

«Η στόχευσή μας είναι να πετύχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα που έρχονται από τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι από τους πρωταθλητές στην προσέλκυση επενδύσεων» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό σε μία χρονιά με αυξημένα κονδύλια για το Υπουργείο. Στο ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σημείωσε τα εξής: «Η χώρα μας είναι κατά 80% ορεινή, κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί στο εξωτερικό και αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουμε. Δηλαδή να συστήσουμε τη χώρα μας και ως ορεινό προορισμό, όχι μόνο ως χιονοδρομικό. Γιατί διαθέτει όμορφες διαδρομές για περίπατο, για αναρρίχηση, για ορειβασία, για καγιάκ και για άλλου είδους δραστηριότητες. Δηλαδή προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού και για τους 12 μήνες του έτους», τόνισε.

Το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στις αγορές Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα από τον τρέχοντα μήνα, η Ελλάδα θα ξεκινήσει την επικοινωνιακή της εκστρατεία στις αγορές του κόσμου, φιλοδοξώντας να κερδίσει με την έναρξη της νέας χρονιάς το στοίχημα των κρατήσεων.

Εφέτος σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη το 70% της καμπάνιας θα κάνει χρήση των ψηφιακών εργαλείων και θα στοχεύει στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά. Πρόκειται για μια καινοτόμα καμπάνια επικοινωνίας, για κάθε μέσο επικοινωνίας, θα ακολουθείται διαφορετική προσέγγιση. Την ίδια στιγμή για το 2020 ο ΕΟΤ θα δώσει το «παρών» σε 47 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με νέα περίπτερα. Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, παρελθόν θα αποτελούν οι φωτογραφίες που κοσμούσαν τα περίπτερα, αφού όλα πλέον θα είναι ψηφιακά.

Tη νέα χρονιά, οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα αναμένουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού στο μέτωπο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και νομοσχέδια που θα αφορούν τον καταδυτικό τουρισμό και την τουριστική εκπαίδευση. Ειδικά στο σκέλος της τουριστικής εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας έχει τονίσει από το βήμα της Βουλής ότι «έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα νομοσχέδιο τομή για την τουριστική εκπαίδευση, για τις δομές που εποπτεύει το υπουργείο Τουρισμού, που στοχεύει στη ριζική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης για να καθιερωθεί η χώρα μας ως κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη».




Στόχος η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιανουαρίου 03, 2020 Rating: 5 Στη μάχη της αύξησης των τουριστικών εσόδων θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Τουρισμού για τη νέα τουριστική χρονιά, που με αι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: