728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Ήπειρος επενδύει στην καινοτομία.. Βάσεις για Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας!




Την βάση για την δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και έρευνας αποτελούν οι δύο Γερμανικές εταιρίες που αναπτύσσονται στα Γιάννινα. Πριν λίγο καιρό ακούστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή ο όρος «Τεχνόπολη», ενός χώρου δηλαδή που θα συγκεντρώσει όλες τις εταιρίες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας. Στην κατεύθυνση αυτή ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της P&IHellas που δραστηριοποιείται στο Τεχνολογικό Πάρκο και της Team Viewer Greece που εγκαινιάζει τις εγκαταστάσεις στα Γιάννινα σε ένα μήνα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα των κτιριακών υποδομών για τη μακροχρόνια ανάπτυξή τους.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη των ανωτέρω εταιριών για τις ενέργειες που -εκ μέρους του- έχουν γίνει ως τώρα και για τα επόμενα στάδια που ακολουθούν. Για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών ζητήθηκε από τις εταιρίες να παραθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις μακροχρόνιες υποδομές τους, προκειμένου να σχεδιαστεί από κοινού το κτιριολογικό πρόγραμμα για τις ανάγκες των πρώτων εταιριών που θα εγκατασταθούν.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την 21η Ιανουαρίου 2020, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της Team Viewer Greece στα Ιωάννινα.

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλες εταιρίες του κλάδου που έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους.






Η Ήπειρος επενδύει στην καινοτομία.. Βάσεις για Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5 Την βάση για την δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και έρευνας αποτελούν οι δύο Γερμανικές εταιρίες που αναπτύσσονται στα Γιάννινα. Πρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: