728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Άρτα: Το Υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση έκτασης, σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από την πόλη για δομή προσφύγων μεταναστών

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη χρήση του ΚΕΝ Άρτας ως δομή προσφύγων και μεταναστών


Συζητήθηκε χθες ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, η πρόταση της παράταξής του με την οποία ζητά να ληφθεί άμεσα απόφαση σχετικά με την μη χρήση του στρατοπέδου ΚΕΝ Άρτας ως δομή προσφύγων και μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Αρταίων με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι αντίθετος στη λειτουργία δομής προσφύγων και μεταναστών, στο στρατόπεδο ΚΕΝ της Άρτας, με τον Υφυπουργό να διαβεβαιώνει τον Δήμαρχο ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση έκτασης, η οποία θα είναι σε απόσταση 3 – 4 χιλιομέτρων από την πόλη της Άρτας, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα για την λειτουργία δομής προσφύγων και μεταναστών.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ότι:

1. Είναι αντίθετο με την λειτουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ΚΕΝ Άρτας, διότι πρόκειται για ενεργό στρατόπεδο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

2. Αν και εφόσον ενημερωθεί εγγράφως από τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με συγκεκριμένο χώρο για την δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στην Άρτα, τότε θα συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και να πάρουν θέση οι Βουλευτές, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι φορείς του Νομού.






Άρτα: Το Υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση έκτασης, σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από την πόλη για δομή προσφύγων μεταναστών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2019 Rating: 5 Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη χρήση του ΚΕΝ Άρτας ως δομή προσφύγων και μεταναστών Συζητήθηκε χθες ύστερα από πρω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: