728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: Είμαστε μια ομάδα με κοινό στόχο. ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!!!

                                         
Συνέντευξη στον Βασίλη Ιωάννου


Ξεκινάω, εκτός των άλλων, ένα κύκλο συνεντεύξεων με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης στο νομό, με στόχο να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παράλληλα να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Επέλεξα να ξεκινήσω από τον νέο Δήμαρχο Πάργας, ο οποίος και ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο αίτημά μου να τον επισκεφθώ και να μιλήσουμε. Λίγες μέρες μετά, με καλοδέχτηκε στο γραφείο του και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία και θα παρουσιάσω, αφού πρώτα αναφέρω λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον κ. Νίκο Ζαχαριά.

Γεννήθηκε στο Τσαγγάρι Σουλίου το 1964, μεγάλωσε στην Πάργα, όπου και ζει μόνιμα με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, τον Χρήστο και τη Σοφία. Τα τελευταία 30 για χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, εκ των οποίων τα τελευταία δεκαεπτά ως Διευθυντής στο Επαγγελματικό Λύκειο Καναλακίου.

Στις εκλογές του 2014 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και από το 2016 αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάργας. Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 , ως επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα», καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 41,23% και τη δεύτερη Κυριακή, με ποσοστό 63,43% εκλέγεται Δήμαρχος Πάργας.


Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε ο Δήμαρχος Πάργας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Κύριε Δήμαρχε, έχετε περίπου 2 μήνες στο τιμόνι του Δήμου Πάργας. Καλείστε να διοικήσετε ένα δύσκολο δήμο, με πολλές ιδιαιτερότητες. Πως ήταν αυτό το πρώτο διάστημα;

Από την πρώτη μέρα, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως την καθαριότητα. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν δύσκολο για την περιοχή μας στον τομέα αυτό. Το γεγονός δε, ότι το διάστημα από τις εκλογές έως την ημέρα ανάληψης καθηκόντων ήταν πολύ μεγάλο, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Παράλληλα μ‘ αυτό, οφείλαμε να ενημερωθούμε για όλα τα θέματα του Δήμου, να ετοιμάσουμε προτάσεις για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και να σχεδιάσουμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο..

Μετά την ενημέρωση που είχατε, αλλά και με βάση την εμπειρία σας, ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε;

Ο Δήμος Πάργας έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαφέρει κατά πολύ από άλλους μικρούς –μεσαίους δήμους της χώρας. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη τον πληθυσμό του, που για ένα εξάμηνο περίπου είναι στις δώδεκα χιλιάδες κατοίκους και το άλλο διάστημα κοντά στις τριάντα χιλιάδες. Αυτό το στοιχείο από μόνο του, σε συνδυασμό με την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής, απαιτούν ο Δήμος να έχει επάρκεια σε εξειδικευμένο προσωπικό, σε κάθε τομέα και σε κάθε υπηρεσία. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Δήμου να στηρίζεται στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια του υπάρχοντος λιγοστού προσωπικού.

Είχατε ως συνδυασμός συγκεκριμένο πρόγραμμα με άμεσες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητες. Τώρα που γνωρίσατε από κοντά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αλλάζει κάτι στους αρχικούς σας σχεδιασμούς ;

Θα ήθελα οι παρεμβάσεις να είναι πιο γρήγορες και πιο αποτελεσματικές και δεν σκοπεύουμε εγώ και οι συνεργάτες μου να εγκλωβιστούμε σ’ αυτή την κατάσταση . Στόχος μας ήταν και παραμένει, να οργανώσουμε το Δήμο με κάθε μέσο, ώστε να παίρνουμε γρήγορα τις αποφάσεις και ακόμη πιο γρήγορα να τις υλοποιούμε.







Έχετε μια ικανή ομάδα νέων στελεχών, αλλά και ορισμένων έμπειρων Δημοτικών Συμβούλων. Σας διευκολύνει αυτό στη διοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου;


Ξεκινάμε με πολύ καλές προϋποθέσεις. Η ομάδα των αιρετών μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά να βάλει τις βάσεις για μια νέα κουλτούρα στη διοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου. Δεν αρκεί όμως αυτό, για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, όταν απέναντί σου έχεις μια ατέρμονη γραφειοκρατία και υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Παρά ταύτα, με υπομονή και επιμονή θα καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Συμπράξατε με την παράταξη του κ. Φ.Νάκια. Αναθέσατε στον ίδιο κάποια ευθύνη; Πως πάει η μέχρι τώρα συνεργασία σας;


Στον κύριο Νάκια δεν ανέθεσα αυτή την περίοδο καμιά ευθύνη. Η συνεργασία μας όμως σηματοδοτείται στο πρόσωπο του Αποστόλη Σιδέρη, ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους, τον οποίο έχω ορίσει αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα την καθημερινότητα του πολίτη (ύδρευση ,καθαριότητα ,γραφείο κίνησης κλπ). Η συνεργασία μας είναι άριστη και οι σχέσεις μου δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτές που έχω με τους άλλους αντιδημάρχους που ανήκουν στην παράταξή μου. Είμαστε μια ομάδα με κοινό στόχο, έτσι κινούμαστε, έτσι εργαζόμαστε και όλοι μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα του δήμου μας.


Ποιές είναι οι σχέσεις σας με την αντιπολίτευση και κυρίως με τους 3 πρώην Δημάρχους (Νάστα, Καούρη, Πηγή) που είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο;


Στηρίζουν τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές σας;


Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω την στενή έννοια της αντιπολίτευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, όταν τα προβλήματα είναι δεδομένα και επιζητούν λύσεις ρεαλιστικές, άμεσες και αποτελεσματικές. Έτσι λειτούργησα και την περίοδο που βρισκόμουν στην αντιπολίτευση, πολύ δε περισσότερο τώρα που έχω την ευθύνη του Δήμου. Θεωρώ ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή, να έχεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τρεις πρώην Δημάρχους, με τον καθένα να μεταφέρει τη δική του γνώση και εμπειρία. Από την πλευρά μου, τους αντιμετωπίζω ως συνεργάτες και στο τέλος όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας και το αποτέλεσμα που θα έχουμε. Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο.


Μαζί με τον Βουλευτή κ. Γιαννάκη και τον Δήμαρχο Ζηρού, επισκεφτήκατε πριν λίγες μέρες την 6η ΥΠΕ και συζητήσατε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας. Πείτε δυο λόγια για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.


Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι τα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας εδώ και πολύ καιρό υπολειτουργούν, κυρίως λόγω έλλειψης γιατρών. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα από τον Κυβερνητικό Βουλευτή να προγραμματίσει τη συνάντηση, κάτι που έγινε άμεσα. Από πλευράς μου τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και το αίτημα μας ήταν, η άμεση κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Διοικητής της ΥΠΕ έδειξε κατανόηση και τόνισε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης ιατρών που είχε παγώσει. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα παραχωρηθεί ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες της περιοχής. Ελπίζουμε ότι οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν, σύντομα θα υλοποιηθούν..


Θα θέλατε κλείνοντας να στείλετε κάποιο μήνυμα στους συνδημότες σας;

Να είναι σίγουροι ότι θα εργαστούμε σκληρά χωρίς να υπολογίσουμε κόπο και πολιτικό κόστος, για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα και να δώσουμε στο Δήμο μας την ταυτότητα που του αξίζει. Το ταξίδι είναι μεγάλο και όταν φτάσουμε στο τέρμα του με την κοινωνία μαζί, θα έχουμε την ικανοποίηση ότι δεν φτάσαμε μόνοι μας.







ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: Είμαστε μια ομάδα με κοινό στόχο. ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!!! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5                                           Συνέντευξη στον Βασίλη Ιωάννου Ξεκινάω, εκτός των άλλων, ένα κύκλο συνεντεύξεων με τα σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: