728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κινδυνεύουν να βυθιστούν…




Αρκετές παράκτιες περιοχές ανά τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα διατρέχουν κίνδυνο πλημμύρας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που επιφέρει την άνοδο στην στάθμη της θάλασσας.

Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων και δημοσιογράφων Climate Central που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή μέσω ερευνών, παράκτιες πόλεις σε όλο τον κόσμο να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Η Climate Central δημοσιοποίησε μάλιστα έναν διαδραστικό χάρτη, που βασίζεται σε μελέτη και απεικονίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η άνοδος της θερμοκρασίας, ακόμα και κατά ελάχιστους βαθμούς Κελσίου, σε πόλεις σε όλο τον κόσμο που κινδυνεύουν να… βρεθούν κάτω από το νερό.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, με πολλές παραθαλάσσιες πόλεις της αλλά και παραποτάμια σημεία της να κινδυνεύουν να “χαθούν” κάτω από το νερό.

Στην Ήπειρο, βρίσκονται στο κόκκινο περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας. Όπως αναφέρεται περιοχές πέριξ του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού.

Σύμφωνα με την έρευνα της Climate Central αυτές κινδυνεύουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες να βυθιστούν και να χαθούν.




Κινδυνεύουν να βυθιστούν… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5 Αρκετές παράκτιες περιοχές ανά τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα διατρέχουν κίνδυνο πλημμύρας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που επιφ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: