728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάργα:Το δικαίωμα της άθλησης



Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι επιτέλους έχει ξεμπλέξει η διαδικασία με την κατασκευή του ποδοσφαιρικου γηπέδου που βρίσκεται μέσα στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας.


Σίγουρα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί η άθλια κατάσταση του, ή όποια εκτός από μη λειτουργικό το κάνει και επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές.
Η αποκατάσταση του τερέν είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Θέλω όμως να ρωτήσω τους ανθρώπους που φροντίζουν για το στάδιο, που θα δώσουν τα χρήματα (Πολιτεία? Κληροδότημα Βασιλα? Δήμος?)


Έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο ότι μέσα στο δημοτικό στάδιο εκτός του ποδοσφαίρου που όπως έγραψα στην αρχή συνυπογραφω την αποκατάσταση του τερέν , έχουν το δικαίωμα του αγαθού της άθλησης και οι υπόλοιποι πολίτες, όμιλοι, σύλλογοι, παιδιά, νέοι, νέες!
Ότι ακριβώς αναφέρει από όσο γνωρίζω και η διαθήκη του ευεργέτη, που έβλεπε τόσο μπροστά για την εποχή του όταν το παραχωρουσε για χώρο άθλησης!!!


Φυσικά τότε δεν υπήρχε ποδόσφαιρο στην πόλη, το στάδιο όμως έδωσε αργότερα την ευκαιρία!


Θέλω λοιπόν να πω με λίγα λόγια ότι οι ανάγκες αλλάζουν.....
Οι εποχές αλλάζουν.....
Ζούμε μια περίοδο που στην καθημερινότητα έχει μπει ευτυχώς ο αθλητισμός, ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα, ο κόσμος τρέχει, ο κόσμος θέλει να τρέξει να κάνει δυναμικό περπάτημα, να βρει μια διαδρομή γύρω από ένα γήπεδο!
Ο στίβος επιστημονικά είναι η αρχή για όλα τα αθλήματα, ποδόσφαιρο να κάνεις τρέχεις πριν, τένις το ίδιο, μπάσκετ, βόλεϊ, πολ. τέχνες , κοπηλασια, δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς τον στίβο από εκεί ξεκινούν όλα!
Εκεί τελειώνουν όλα με την αποθεραπεία!
Αρκεί ένα ζευγάρι παπούτσια και έφυγες!
Ένα αγαθό για φτωχούς και πλούσιους...
Επίσης δεν υπάρχει κάποιο άθλημα που να έχει χαρίσει περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια, που να έχει σηκώσει την σημαία μας στον πιο ψηλό ιστό παγκόσμια !


Γνωρίζω πολύ καλά πόσα χρήματα θα ξοδεύουν αλλά και πόσα έχουν ξοδευτεί στον χώρο, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ....
Θεωρώ ότι θα πρέπει αυτοί που θα πληρώσουν στο εξής να συνυπολογισουν τις ανάγκες του κοινωνικού ιστού της Πάργας, που έχει δικαίωμα στον αθλητισμό!


Το δρομικό κίνημα της πόλης, το τένις το sup, την κολύμβηση, το surf και άλλα αθλήματα που αριθμούν δεκάδες αθλούμενους Παργινους, Παργινες οι οποίοι έχουν χαρίσει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στην Πάργα μας, η αρχή για όλα αυτά είναι το δρομικό κομμάτι.....


Ποίος μπορεί να τους πει πως δεν υπάρχει γιαυτους το δικαίωμα μιας διαδρομής στο δημοτικό στάδιο μας?
Γιατί επιτέλους δεν είναι δυνατόν σε ένα τομέα να ξοδευουμε 99 και στους υπόλοιπους 1.
Εκεί που πρέπει λοιπόν όλοι να συμφωνησουμε είναι ότι έχουν όλοι το δικαίωμα μιας διαδρομής.


Θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτούς που θέλουν να τρέξουν τα παιδιά τους, στις νέες της Πάργας που δεν έχουν διεξόδους.
Πρέπει να απαντήσουν σε γονείς που κάνουν χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα ώστε τα παιδιά τους να βρουν μια διαδρομή σε ένα γήπεδο!
Πρέπει να συμφωνισουμε ότι μία διαδρομή μπορεί να αλλάξει την ποιότητα της ζωής, ότι θα μπορεί να την απολαύσει και η τρίτη ηλικία, ότι θα την απολαύσουν οι τουρίστες επίσης, οτι όλους θα τους βολέψει στο τέλος!


Πρέπει να σκεφτούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον, πρέπει να σκεφτούν πως όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία τους! Ώστε να βρεθεί ίσως άλλος ένας Τσιτσιπας άλλος ένας Κεντερης άλλη μια Θάνου, Στεφανιδη άλλος ένας Κακλαμανακης να σηκώσουν ψηλά στην Ελλάδα, που μπορεί να είναι κρυμμένοι γύρω μας.....


Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι φιλόσοφοι του καφενείου να πουν:
α αυτός για την πάρτη του νοιάζεται η για τον γιο του που τρέχουν!
Θέλω να τους προλάβω και να απαντήσω με νούμερα.
Πλέον στην πόλη υπάρχουν πάνω από 12 Μαραθωνοδρομοι Παργινοι, πάνω από 25 συστηματικοι δρομοις που τρέχουν μικρές και μεσαίες αποστάσεις,υπάρχουν επίσης νεοι και νέες που λαμβάνουν μέρος σε πανελλήνια προταθληματα, σε πανελλήνια σχολικά πρωταθληματα.....
Εξ ονόματος αυτών μιλώ αλλά και των υπολοίπων γονέων που ρωτούν: που μπορούν να κάνουν στίβο τα παιδιά μας?
Και για τον κάθε δύσπιστο μπορώ να αναφέρω ονομαστική λίστα!


Θα ήθελα να ολοκληρώσω την ταπεινή μου γνώμη, ώστε να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι είναι άποψη δεκάδων πολιτών ότι θα πρέπει πριν γίνει οτιδήποτε στο στάδιο όλων των πολιτών να το δουν με ιδιαίτερη προσοχή!
Να μην στερηθεί σε κανέναν Παργινο το δικαίωμα της άθλησης.


Το Δημοτικό στάδιο επίσης οταν με το καλό ολοκληρωθεί να μην μπει σε μια γυάλα όπως θέλουν ορισμένοι....
Τα δημόσια στάδια πρέπει να είναι ανοιχτά, να γεμίζουν, να ποτιζονται με τον ιδρώτα των αθλουμενων, να φθαρουν από την χρήση των νέων, τότε έχει νόημα η ύπαρξη τους.
Τα στάδια δεν τα καταστρέφουν οι αθλητές....
Ούτε είναι φυλακές να τα κλειδώνουν!!!


Επιπλέον να δουν το αισθητικό μέρος και να αφαιρέσουν όλες αυτές τις επιγραφές που παρουσιάζουν ένα άσχημο τραγικό θέαμα, στην είσοδο ενός τουριστικού θερετρου!
Ποιος το έχει επιτρέψει?
Θυμίζει την είσοδο στην βιομηχανική Ελευσίνα πάρα σε τουριστικό προορισμό.


Σκεφτείτε έστω μία δρομικη διαδρομή για όλους τους υπόλοιπους!


Η ταπεινή άποψη ενός δρομέα.
Εκπρωσοπωντας τον Ν. Ο. Πάργας.


Αχιλλέας Δημακος.
Πάργα:Το δικαίωμα της άθλησης Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2019 Rating: 5 Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι επιτέλους έχει ξεμπλέξει η διαδικασία με την κατασκευή του ποδοσφαιρικου γηπέδου που βρίσκεται μέσα στο δημοτικ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: