728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τον Ιούλιο τα… αποκαλυπτήρια.. Το γεφύρι της Πλάκας παίρνει τη θέση του στην ιστορία!




Τον Ιούλιο του 2020 αναμένεται να «ξεκαλουπωθεί» το γεφύρι της Πλάκας και ουσιαστικά να πάρει και πάλι την θέση του στην περιοχή και την ιστορία. Το πλήρες χρονοδιάγραμμα αλλά και την αναστήλωση όπως εξελίσσεται –βήμα βήμα- παρουσιάζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr ο αρχιτέκτονας Χρήστος Ηλιόπουλος. Μέχρι στιγμής έχει εκτελεστεί το 70% του έργου. Απομένει η ολοκλήρωση της δόμησης του κεντρικού τόξου που θα έχει τελειώσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η κατασκευή των στηθαίων που έχει ήδη ξεκινήσει και η κατασκευή του λιθόστρωτου καλντεριμιού. Οι εργασίες, καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τα συνεργεία και οι πρωτομάστορες της εποχής μας θα επανέλθουν την άνοιξη κι αφού η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί πάνω από τους πέντε βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις αρχές Ιουλίου, όπου τα νερά είναι χαμηλά θα βγουν οι κολώνες κι όλα τα μεταλλικά στοιχεία και το γεφύρι θα αποκαλυφθεί πλήρως… Σαν καινούριο!

Η πέτρα που χρησιμοποιείται για την αναστήλωση προέρχεται από νταμάρι στην περιοχή της Δαφνούλας. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ο λίθος του παλιού γεφυριού κυρίως εσωτερικά και σε κάποια σημεία και στην εξωτερική τοιχοποιία.

Όταν το γεφύρι ολοκληρωθεί θα έχουν χρησιμοποιηθεί 2.500 τόνοι πέτρας.

«Πιστεύω ότι με μία απλή συντήρηση χαμηλών απαιτήσεων «το Γεφύρι της Πλάκας» δεν θα ξαναπέσει σε βάθος χρόνου πολλών αιώνων», καταλήγει στην συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος.






Τον Ιούλιο τα… αποκαλυπτήρια.. Το γεφύρι της Πλάκας παίρνει τη θέση του στην ιστορία! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2019 Rating: 5 Τον Ιούλιο του 2020 αναμένεται να «ξεκαλουπωθεί» το γεφύρι της Πλάκας και ουσιαστικά να πάρει και πάλι την θέση του στην περιοχή και την ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: