728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεκάδες εγκλωβισμένοι της Thomas Cook στην Ήπειρο, «φέσι» στους ξενοδόχους




Δεκάδες είναι οι «εγκλωβισμένοι» της Thomas Cook στην Ήπειρο μετά το κανόνι που χτύπησε το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας. Μεγάλο και το «φέσι» για τους ξενοδόχους, ειδικά της παραλιακής ζώνης, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο γραφείο και χάνουν πλέον πολλά χρήματα καθώς η εξόφληση γινόταν μετά από δίμηνο ή τρίμηνο. Έτσι οι περισσότερες κρατήσεις που είχαν από το καλοκαίρι και οι οποίες τιμολογήθηκαν θα αποτελέσουν μία σημαντική «μαύρη» τρύπα στα έσοδά τους. Παράλληλα επηρεάζεται σημαντικά και ο προγραμματισμός της νέας τουριστικής περιόδου, ο οποίος ήδη είχε ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Epiruspost ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωαννίνων, στα παράλια της Ηπείρου, ειδικά της Πάργας, βρίσκονται 130 Βρετανοί που έχουν έρθει με οργανωμένα πακέτα. Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και ορισμένοι ακόμη που είτε έχουν ταξιδέψει κατά μόνας είτε μέσω συμφωνιών με συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

«Ως Περιφέρεια έχουμε επικοινωνήσει με τους επιχειρηματίες ζητώντας να στηρίξουμε τους τουρίστες και να δείξουμε την ηπειρωτική φιλοξενία» τόνισε ο κ. Ιωάννου συμπληρώνοντας πως η επιστροφή τους στην πατρίδα τους θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η διαδικασία για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μέσω της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη ξεκινήσει, η οποία έχει αναλάβει την επιστροφή τους και τη διαμονή τους από σήμερα και έπειτα.

Η κατάρρευση της Tomas Cook αφήνει χρέη σε αρκετούς επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης και ένα τεράστιο κενό για την ερχόμενη σεζόν.

«Οι επιχειρηματίες πρέπει να λειτουργήσουν με σύνεση και όλοι μαζί πρέπει να συντονιστούμε για τη νέα τουριστική περίοδο. Μένει ένα τεράστιο κενό στην αγορά το οποίο θα δούμε αν μπορέσει να καλυφθεί» τόνισε ο κ. Ιωάννου.





Δεκάδες εγκλωβισμένοι της Thomas Cook στην Ήπειρο, «φέσι» στους ξενοδόχους Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5 Δεκάδες είναι οι «εγκλωβισμένοι» της Thomas Cook στην Ήπειρο μετά το κανόνι που χτύπησε το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Μεγάλης Βρε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: